Народна странка

Алексић: РТС треба да извештава о Телекому

Алексић: РТС треба да извештава о Телекому

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је Радио телевизију Србије да се позабави и истражи злоупотребе у државном предузећу Телеком и поновио је да је због тога поднео кривичну пријаву против одговорних за трансакције Телекома.

"Поднео сам кривичну пријаву али тужилаштво ћути, ћути и Државна ревизорска институција уместо да објасни каква је економичност потеза које је руководствао Телеком-а повлачило у претходне три године", рекао је Алексић на конференцији за новинаре испред зраде Радио телевизије Србије (РТС).

Он је поновио раније изнете наводе да је Телеком потрошио више од пола милијарде евра купујући мање кабловске оператере, некада по десет, двадест пута већој цени од реалне.

"Платили су предузећу Коперникус технолоџис 195 милиона евра мада је реална вредност купљеног оператера била 10 милиона евра", рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је навео да се појавила и „нова пословна комбинаторика људи из компаније Мондо Инк”, која је према ранијим наводима купила Адриа Медиа групу, и Телекома, тако што је 25. јуна 2018. године оснивана продуцентска кућа Фејерфлај.

„За свега две године компанија Фајерфлај је постала монополиста у производњи телевизијских серија на тржишту Србије и та новооснована фирма је за свега годину дана произвела чак шест серија, док су у припреми још две”, рекао је Алексић.

Пема његовим речима, председник државе Александар Вучић, као и они из Телеком-а, "спинује" и покушава да скрене пажњу са проблема оптужујући га да ради у интересу неке приватне компаније.

"Ја радим само у интересу грађана и Телеком-а, као државног предузећа, за које бих желео да буде најуспешније", рекао је Алексић.