Народна странка

Алексић: Власт говори о летећим аутомобилима, а ћути о убиству Оливера Ивановића

Алексић: Власт говори о летећим аутомобилима, а ћути о убиству Оливера Ивановића

„Ко је убио Оливера Ивановића и докле је стигла истрага о његовом убиству? Каква ће бити нова политика власти према решењу питања Косова и Метохијe, након пораза старе коју је прогласио председник Републике? Ко ће сносити одговорност за поражавајућу политику до сада? Ко је под фантомкама рушио у Савамали? Ко је одговоран за пад потпорног зида на ’Коридору 10’ и шта су резултати истраге БИА у том погледу? Зашто је Србија и даље на црној листи ФАТФ? Зашто до сада није и када ће бити срушен нелегални угоститељски објекат на Копаонику?- све су то питања на које нисам добио одговоре“, рекао је народни посланик и први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и додао да ће сва питања на које министри нису одговорили на јучерашњој седници скупштине поновити писаним путем.


Он је, у току заседања министрима у Влади показао Одлуку Владе „Косова“ о експропријацији којом се у Грачаници дозвољава изградња „Комплекса (резиденције) Владе Косова“ и поставио питање зашто је изостала реакција Владе Србије на овај документ.

„Моје питање је и како то власт данас брани Косово и Метохију када уопште не реагује на Одлуку коју је потписао Рамуш Харадинај, а којом се обезбеђује могућност да се на неколико стотина метара од манастира Грачаница, задужбине краља Милутина, гради ‘резиденција Владе Косова’ “.

Он је додао да су грађани Србије “затрпани” неважним информацијама, а да Влада Србије не даје одговоре на кључна питања.

„Од председника Републике и министара данас можете сазнати како живимо у златном добу, како су нам пензије ’никад веће’, како је у Кини постигнут историјски споразум по коме Србија извози свињске главе и папке, а добија летеће аутомобиле, како су нам Арапи браћа па им зато поклањамо земљу и ПКБ, можете сазнати и то колико перача прозора у Америци гине у секунди, али каква је план за решење питања Косова и Метохије, или докле се стигло са истрагом о убиству Оливера Ивановића, на то министри ћуте већ месецима. Прећутали су и јуче у Скупштини Србије где су били у обавези да одговоре и то је срамно“, закључио је Алексић.

Први потпредседник Народне странке је током заседања позвао министре у Влади да, након пораза сопствене политике у вези са Косовом и Метохијом, преузму одговорност, поднесу оставке и са новом политиком изађу пред грађане и на изборе.