Народна странка

Алексић у Трстенику: Српски сељак одлучује кад ће режим пасти

Алексић у Трстенику: Српски сељак одлучује кад ће режим пасти

Потпредседник Народне странке и трећи на листи „Уједињени за победу Србије“ Мирослав Алексић изјавио је у Трстенику да ова власт потцењује Србију и српског сељака, а управо је српски сељак тај који ће одлучити када ће овај режим пасти.
 
„Српско село и српски сељак су отхранили и одбранили Србију. И ја сам један од тих људи, као и моја породица. Знам као пољопривредник кроз какве муке и проблеме пролазе данашњи пољопривредници. Овде у Трстенику две трећине општине су села. Памтим још одмалена колико се производило паприке и грожђа. Све су то угасили“, рекао је Алексић.
 
Он је додао да имамо ресурсе, као и вредне људе, али да нам фали одговорна држава.
 
„Из корена могу да се промене ствари у пољопривреди за најкраће време. Треба да се дуплира буџет за пољопривреду и буде 10 одсто. Буџет који издвајају земље Европске уније за пољопривреду је 30 одсто. Такође, мора да се укине акциза за дизел гориво. Морају субвенције да се усмере на мала пољопривредна домаћинства. Све се то може, само треба да постоји воља“.
 
Алексић је упоредио пољопривреду Србије са Холандијом рекавши да Србија има 5 милиона хектара обрадивог земљишта и приход између 4 и 5 милијарди, а Холандија на милион и по има приход 75 милијарди долара.
 
Потпредседник Народне странке је позвао грађане да не одустају у борби за праве вредности и бољу Србију.

„Ми смо слободномислећи људи. Од нас зависи и то ко ће да нас води и како ћемо живети. Глас на изборима не може да се мери ни за кило уља или шећера, ни са 100 или 30 евра. То дође и прође у једном изборном дану, а онда 4 године трпимо накарадне одлуке оних који су преварили народ и украли гласове“, закључио је Алексић.
 

Потпредседник Hародне странке Владимир Гајић истакао је да је задатак опозиције да охрабри грађане да се ослободе страха.
 
„Грађани морају да узму свој живот у своје руке. Није на изборима питање власти и опозиције него њихово лично, животно питање“.
 
„Дозволили смо да се 2012.  на власт врати црвено - црна коалиција односно пресвучени радикали и СПС. Зато је неопходно да се тим странкама забрани рад и људима који воде те странке забрани доживотно да учествују у било каквом раду у јавном животу. Да бисмо дошли до тога морамо да покажемо снагу и докажемо да нас је више од њих“, поручио је Гајић.
 
Потпредседница Општинског одбора Народне странке Трстеник Катарина Радић изјавила је да немаром и небригом актуелне власти општина Трстеник тоне у мрак.
 
„Већина села нема пијаћу воду, нема ни канализацију; неки људи са машинама прекопавају наша села, школе пропадају, пољопривредници су у минусу. Овде више нема места за културу, образовање или спорт. То је све оно што морамо да поправимо након смене власти“, закључила је Радић.