Народна странка

Јеремић: Вучић срамотно ћути о Црној Гори као што је Милошевић ћутао о Крајини

Јеремић: Вучић срамотно ћути о Црној Гори као што је Милошевић ћутао о Крајини

Вест преузета са сајта Данас-а

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић изјавио је данас да „срамотно ћутање“ режима Александра Вучића поводом усвајања црногорског Закона о слободи вероисповести подсећа на ћутање режима Слободана Милошевића у августу 1995. године, када су Срби протерани из Хрватске.

„Као што је Милошевић ћутао због својих дилова и предстојећег споразума у Дејтону, тако данас и Вучић ћути – због својих дилова и предстојећег разграничења са Косовом“, рекао је Јеремић у Куршумлији, где је основан Општински одбор Народне странке, речено је у саопштењу Народне странке.

Како наводе, Јеремић је додао да су Вучић и председник Црне Горе Мило Ђукановић ортаци у организованом криминалу и уништавању идентитета српског народа, што се, како је истакао, једном речју може описати као издаја.

„Усвајање црногорског Закона о слободи вероисповести значи одузимање Српске православне цркве од српског народа, предавање Острога и других светиња у руке мафије. Тај закон, ако опстане, може имати далекосежне последице по опстанак нашег народа – и то не само у Црној Гори, јер је Српска православна црква један од темеља нашег идентитета“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Црногорска православна црква „не постоји“ и да је реч о „творевини црногорске Удбе“.

„То није чак ни секта, а само Вучић тврди да је то аутокефална верска заједница“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом најаве потписивања споразума о „мини Шенгену“, поновио да је циљ тог споразума стварање јединственог административног простора у којем би биле смештене стотине хиљада избеглица са Блиског истока, које се тренутно налазе у Турској, а које ЕУ одбија да прими.

„Вучић намерава да потпише тај споразум да би за прихват избеглица тражио новац од Ангеле Меркел, као што је то својевремено учинио и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган. Тај новац не би, међутим, био уложен у здравство и школство, него би га узели Вучић, његов брат и остатак камариле бандита која је данас на власти“, рекао је Јеремић.

На скупу је говорио и потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић.

За председника Општинског одбора Народне странке Куршумлија изабран је дипломирани биолог Горан Бојовић.