Народна странка

Јеремић: Два корака до смене власти

Јеремић: Два корака до смене власти

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће до смене режима доћи у два корака, а да ли ће се први корак десити наредне године „зависи само од нас“.

„Ако буде избора 2022. године, имаћемо прилику да им задамо пресудни ударац. Уколико постигнемо резултат који доказује да Србија није њихова прћија и да нису сви пред њима пали на колена, врло брзо ће уследити и следећи, коначни корак“, рекао је Јеремић на другој Изборној скупштини Градског одбора Народне странке Панчево.

Он је поручио да нико не треба да се нада и очекује да ће страни фактор „да дође и руши Вучића за нас“.

„Немају странци проблема са Вучићем и његовом бандом. Он њима такав какав јесте одговара. Он подржава Рио Тинто и Линглонг, он им даје аеродроме и пољопривредно земљиште у бесцење, он уз коњак са њима договара спалионице отпада и линије метроа за милијарде евра које од њих позајмљује, а које ће враћати наша деца. Он је идеалан за све, осим за нас који овде живимо. Али та ситуација ће се променити ако ми покажемо да у овом народу постоји воља за отпором и жеља да дође до промена. Зато је неопходна чврста страначка организација, рад на терену и директно општење са народом“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић је рекао да власт не можемо победити само тако што ћемо показати да смо паметнији и да су идеје које баштинимо супериорније од њихових, већ тако што ћемо бити храбрији и одлучнији.

“Када им дате до знања да сте у политику унели бар онолико знања и емоције колико су они уложили у то да сачувају ту коруптивну власт, они ће се повући“, рекао је Новаковић и додао да је Панчево град у којем је опозиција „организована, паметна и добро поступа“.

За председника Градског одбора Народне странке Панчево изабран је Станко Пужић.