Народна странка

Стефан Јовановић

Стефан Јовановић

Генерални секретар и портпарол Народне странке, Стефан Јовановић, рођен је 1989.године у Нишу.

Као један од најангажованијих студената Правног факултета у Нишу, вишеструки је добитник награде „Партнерства за образовање и развој заједнице“ коју компанија ​Philip Morris додељује најбољим студентима који снажно доприносне развоју локалне заједнице.

Као резултат свог ангажовања у области заштите права студената 2014. године једногласно је изабран за првог студентског омбудсмана студентског парламента Универзитета у Нишу.

Након дипломирања  почиње да ради у Центру за ме​ђународну сарадњу и одрживи развој као саветник у области правних питања и администрације.

Био је део тима кандидата Србије за ​генералног секретара Уједињених нација. После кампање вођене на највишем светском нивоу, Србија је била на другом месту, углед земље подигнут​, а добијене су и бројне похвале глобалних актера. 

Управитељ је фондације ​Михаило Мишко Јеремић која сваке године помаже најбоље студенте Електротехничког факултета у Београду из социјално угрожених породица.

Октобра 2017. године изабран је за генералног секретара Народне странке. Од 2021. обавља функцију портпарола Народне странке.

KОНТАКТ: [email protected]