Народна странка

Народна странка: Стефановић да ради свој посао, уместо што полиција само скупља чауре

Народна странка: Стефановић да ради свој посао, уместо што полиција само скупља чауре

Новосађани још нису заборавили пуцњаву из ватреног оружја, која се догодила почетком јуна ове године у кафеу „Соло“, а овог викенда се догодио нови обрачун криминалних група. Био је то најгрубљи начин да нас подсете да нисмо безбедан град.

Будући да је ово још један у низу обрачуна ватреним оружјем морамо констатовати да безбедност грађана Новог Сада није само нарушена него је и угрожена. Нови Сад се тако од мирног и сигурног града претвара у полигон за иживљавање организованих криминалних група.

Након претходних оружаних обрачуна у Новом Саду министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је давао умирујуће изјаве, а његове речи нису биле праћене конкретним потезима у којима би се креирао повољнији безбедносни амбијент, напротив.

Новосађани су стављени пред дилему да ли да верују својим очима или статистици министра полиције, који не  повлачи професионалне потезе којим се смирује безбедносна ситуација. Управо обрнуто, безбедносна ситуација је још гора, а , за разлику од претходних јалових изјава и испразних обећања – уследио је мук, као да је у Новом Саду све у најбољем реду.  Ако се у мирном јулу догађују овакви инциденти, шта Новосађани да очекују у наредном периоду?!

Грађани Новог Сада не могу и не желе да се привикавају на амбијент у ком је њихова безбедност дневно угрожена. Ово није Нови Сад. Нови Сад је изгардио позицију пожељне средине за живљење, управо зато што је безбедност грађана увек била на првом месту.

Заштитна функција државе тренутно је сведена само на ангажовање полиције на нивоу скупљања чаура. Такав приступ никад и нигде није донео безбедност него оправдану зебњу грађанима.

Параде милитаризоване полиције на улицама наших градова, уз претеће изјаве министа полиције  усмерене према полтичким опонентима нису ни намењени да  повећају ниво безбедности у друштву него да застраше све који другачије мисле и усуде се да то јавно саопште.Напредњачки режим нема проблем са криминалом, он има проблем са грађанима. А грађанима су проблем и овакав режим  и криминал који све  више срастају у једно.       

Зато Народна странка инсистира да се не прећуткује ескалација сукоба на новосадским улицама, јер је крајњи моменат да министар полиције преузме одговорност и ради свој посао.

 

Повереник Народне странке у Новом Саду Борислав Новаковић