Народна странка

Гајић: Вучић је највећа невоља Србије

Гајић: Вучић је највећа невоља Србије

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић „највећа невоља Србије, и то са великим Н“, а не ухапшени Вељко Беливук, звани Веља Невоља, а да је хапшењем његове групе „криминални режим ампутирао свој орган који је могао да отрује цео организам".

„Криминал је као вирус заразио пре свега безбедносне структуре, полицију, а онда и тужилаштво и суд, и тај вирус не може да се отклони никаквом вакцином, неопходна је хирургија“, рекао је Гајић у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С.

„Министар унутрашњих послова Александар Вулин вероватно је сазнао за акцију хапшења Беливука када и остали грађани, односно није био унапред обавештен о њој. Вулин у вези са таквом акцијом не може да прође безбедносну проверу јер је умешан у случај ’Јовањица’“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да се Вулин брани тако што га је Вучић поставио за министра унутрашњих послова, па би сада човек који је контаминиран ’Јовањицом’ требало би да надгледа рад полиције“,

Гајић је додао и да је Небојша Стефановић постављен за министра одбране, а Министарство одбране „директно учествује" у случају узбуњивача из „Крушика“ Александра Обрадовића.

„Вучић, међутим, не успева да контролише баш све и у борби против криминала постоје проблеми који превазилазе Србију. Возач власника ’Јовањице’ Предрага Колувије, који је оптзућен у предмету ’Јовањица 2’ и брани се са слободе, недавно је ухапшен у акцији америчке ДЕА и то због хероина. У том контексту би требало посматрати овај случај“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да Вулин и Вучић „ометају истраге“, а да се Вучић меша у све велике случајеве.

„Крушик, Јовањица, афера ’прислушкивање’ и хапшење Беливука су један предмет, Тужилаштво је направило огромну грешку као и после 2000 године. Убиства Ђинђића, Ћурувије и Стамболића и два атентата на Вука Драшковића били су један предмет, а они су судили у пет предмета и високопозиционирани службеници БИА су се извукли“, рекао је Гајић.

Гајић је оценио да је у Србији успостављен „једнопартијски режим“ у којем расте „дражвно-мафијашки клан“ председника Србије Александра Вучића, а многи појединци у власти јачају и праве своје мале организације, што изазива „потресе и сукобе у режиму“.

"Све велике афере које потресају власт су резултат чињенице да је њихов лонац под притиском и да временом почиње да пуца“, рекао је Гајић.