Народна странка

Боровић: Референдум о раду недељом, само је рат скупљи од метроа

Боровић: Референдум о раду недељом, само је рат скупљи од метроа

Потпредседник Народне странке Борислав Боровић изјавио је да би о раду недељом грађани требало да се изјасне на референдуму.

„Трговине не би требало да раде недељом и празницима. Људи имају душу. Запослени у трговинама раде и кад треба и кад не треба. Требало би оставити могућност да неке специјализоване радње раде и недељом и да раде музеји“, рекао је Боровић за „Србин инфо“.

„Не можемо очекивати да неко ради сваког дана да би неком другом било удобно да може недељом да купи оно што је заборавио да купи раније“, додао је Боровић.

Боровић је истакао да би метро у Београду требало градити средствима из концесије, а не из кредита, што значи да би концесионар уложио новац у градњу и по отварању метроа управљао тим системом наредних 20 или 30 година и убирао приходе од наплате карате и друге приходе.

„У Јапану кажу да је само рат скупљи од градње метроа. Концесија значи да грађани који живе ван Београда не би плаћали метро. Зашто би неко из Прибоја плаћао кредит за метро у Београду, а у Прибоју су улице запуштене и стање је лоше“, закључио је Боровић.  

Народна странка ће на изборима за Скупштину Београда, заказаним за 2. јун, наступити у коалицији "Народна листа - кључ за победу - Народна странка - Нова Србија - Покрет Живим за Србију".