Народна странка

Гајић: Народна странка ће дати кључан допринос победи опозиције у Београду

Гајић: Народна странка ће дати кључан допринос победи опозиције у Београду

Кандидат Народне странке за градоначелника Београда Владимир Гајић изјавио је да ће Народна странка дати кључан допринос у победи опозиције на београдским изборима, и да ће потом искоренити корупцију у градској управи, побољшати саобраћај и јавни превоз, смањити загађење и обрачунати се са криминалом.

„Гласајте за Народну странку - број седам на београдским изборима, број 11 на републичким изборима и број 10 на покрајинским изборима у Војводини“, рекао је Гајић телевизији Н1.

„Гарантујем да ћу укинути противзаконит систем ’Око соколово’. Основаћу антикорупцијско тело у главном граду, изградићемо канализацију, а Београд ће коначно добити оперу“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да је краткорочно решење за смањење гужви у Београду повећање броја жутих трака, усклађивање семафора и успостављање „зелених таласа“, изградња кружних токова који убрзавају саобраћај, а дугорочно решење је изградња још по једног моста преко Дунава и Саве и изградња унутрашњег магистралног прстена.

„Решење за јавни градски превоз куповина нових аутобуса и запошљавање нових возача“, рекао је Гајић.  

Гајић је навео да сви нелегални објекти на Савском насипу морају бити срушени.

„Велики проблем су и сплавови због којих Београђани не могу да изађу на реку. Народна странка има пројекат ’300 на 300’ који предвиђа да сплавови могу да буду постављени на сваких 300 метара на платформама површине од 300 квадратних метара и не смеју бити виши од пет метара, а право на градњу сплавова добијаће се на лицитацији“, рекао је Гајић.

„Инвеститорски урбанизам је чиста корупција повезана са властима и база за највеће прање новца у Србији. Реч је о огромном криминалу. Новац из најгорег криминала се пере кроз градњу у центру Београда. Обрачунаћу се са том криминалном хидром која убија Београд. Мора се зауставити градња у централним општинама Београда и градити на ободима града, у Сурчину, Раковици и на левој обали Дунава“, додао је Гајић.

Гајић је навео да су већина инвеститора и извођача радова фирме које имају по два или три запослена, што само по себи говори о чему је реч, а када се види ко су главни подизвођачи, јасно је да је реч о криминалној хидри.

„Београд још нема канализацију на целој територији града и све фекалне воде се изливају у Саву и Дунав. Београђани током сваке грејне сезоне живе као у гасној комори јер је главни загађивач је термоелектрана у Обреновцу. Годишње у Београду умре 12.000 људи од последица загађења.