Народна странка

Народна странка Зрењанин: Граду из буџета за следећу годину издвојено премало средстава

Народна странка Зрењанин: Граду из буџета за следећу годину издвојено премало средстава

Законом о финансирању локалне самоуправе, у наредној години Град Зрењанин ће добити 203 милиона динара, а мање од њега у целој Војводини ће добити само остале општине у средњебанатском округу! 

Да ли републичка власт рачуна да Зрењанин не заслужује више новца из државне касе из разлога што је прокоцкано толико средстава за неуспех са фабриком воде, да ли је то казнена мера према локалним политичарима због афера које доспевају на међународну сцену, или пак, како градоначелник рече "добићемо 600 милиона динара од Линглонга годишње, чиме ће се градити вртићи и путеви ", па републички органи сматрају да није потребно финансирати други по величини град у Војводини више него варошице? Или је, можда, овај износ планиран само за први квартал године, да послужи у предизборној кампањи владајуће странке, јер је дизачима руку на скупштинским седницама веома лако да на звонце изгласају ребаланс буџета, којим ће покрити своје апетите, задужујући грађане до изнемоглости?

Иначе, буџетом за 2022. на нивоу Републике су велика средства опредељена и за изградњу националног стадиона, без анализе економске исплативости таквог пројекта.

С друге стране, јавне инвестиције у здравство и образовање су за 2022. умањене у односу на 2021. Пољопривреда је на толико ниским гранама, да нас не би чудило да субвенције, које су већ раније смањене са 12.000 на 4.000 динара по хектару, буду додатно смањене.

Закључак је да овој држави не требају ни образовани, ни здрави људи, нити треба да се добро хране, све док има ко да пика лопту и навија на трибинама, али и док нам расту пнеуматици по плодној равници!

Наташа Велемир,
повереница Народне странке Зрењанин