Народна странка

Народна странка Врањска Бања: Власт да реши проблем канализације у насељу Сагламци

Народна странка Врањска Бања: Власт да реши проблем канализације у насељу Сагламци

Више од 40 година мештани насеља Сагламци у Врањској Бањи, претежно ромске националности, имају озбиљан проблем увек када пада киша због непостојања атмосферске канализације, тако да кишница не одлази својим током већ се задржава, плавећи њихова дворишта и куће.

Овај проблем је настао пре више од 40 година када је један од мештана саградио породичну кућу и зидом преградио јарак за одвод кишнице. Од тада па до данас мештани овог бањског насеља имају озбиљан проблем кад год пада киша јер атмосферска вода нема где да оде већ се задржава и језери. Овај вишедеценијски проблем ниједна власт није хтела да реши зато што нико никада није имао слуха за проблеме мештана овог насеља.

То је случај и са овим режимом који уместо да реши овај проблем и људима омогући нормалан живот, они им прете исељењем.

Народна странка Врањска Бања пита председника општине Драгана Сентића да ли је нормално да у 21. веку мештани једног насеља живе у таквим условима, те да сваког дана морају да гледају у небо надајући се да тог дана неће падати киша?

Зато ми из Народне странке позивамо локалну власт да што пре реши проблем атмосферске канализације у насељу Сагламци и мештанима овог насеља омогуће нормалан и пристојан живот достојан сваког човека.

Народна странка Врањска Бања