Народна странка

Народна странка Врање: Без реакција на кршење епидемиолошких мера Небојше Зупанчића

Народна странка Врање: Без реакција на кршење епидемиолошких мера Небојше Зупанчића

Како је прошло недељу дана од корона журке у планинарском дому на Бесној Кобили, када је градски већник Небојша Зупанчић заједно са групом напредњака организовао корона журку која је трајала скоро 24 сата уз уживо музику и прасиће, брутално кршећи све прописе Владе Републике Србије и Кризног штаба о забрани рада угоститељски објеката, а што се дало видети на фотографијама које су испливале на друштвеној мрези Фацебоок, као и на порталу Инфо Врањске, Врањска јавност је остала ускраћена за информације о томе шта се заиста десило на Бесној Кобили и да ли су одговорни кажњени.

У сврху јавног интереса Градски одбор Народне странке Врање после тачно недељу дана од поменутог догађаја и саопштења којим смо позвали надлежне да истраже овај случај и одговорне најстрожије санкционишу, питамо градоначелника Врања Слободана Миленковића следеће:

Да ли је у реду да се о корона журци упорно ћути и не проговора пуних 7 дана, као да се у палнинарском дому није ништа дешавало? 

Да ли је покренута истрага о кршењу мера забране које је прописала Влада Републике Србије и Кризни штаб?

Да ли је утврђено ко је све учествовао на тој журци?

Да ли су против одговорних организатора и учесника журке предузете мере кажњавања у складу са законом и другим прописима?

Да ли је покренут поступак за разрешење градског већника Небојше Зупанчића и директора Туристичке организације Врање Стефана Филиповића?

О чијем трошку се славило, јело и пило на Бесној Кобили?

Уколико надлежни органи и градоначелник не виде оно што им се пред очима дешава, подсећамо их да је планинарски дом на Бесној Кобили опремљен видео наџором, тако да се са лакоћом може утврдити шта се тамо зсиста дешавало.

Народна странка још једном тражи утврђивање истине о збивањима на Бесној Кобили и позива градоначелника Врања Слободана Миленковића да се изјасни и у интересу јавности одговори на постављена питања. У супротном грађанима ће бити јасно да се у Србији закони примењују селективно и да правна држава не постоји јер док се грађани драстично кажњавају, СНС "елита" се проводи.

Народна странка Врање