Народна странка

Народна странка Ваљево: Малверзације у реконструкцији Дома здравља

Народна странка Ваљево: Малверзације у реконструкцији Дома здравља

Градски одбор Народне странке Ваљево изражава сумњу да је реконструкција Дома здравља одрађена на незаконит начин односно да је „новац из буџета преливен у приватне џепове“.

„ГП Кеј који је обављао радове, послове добија и по другим градовима, а који се финансирају директно преко Канцеларије за јавна улагања што потврђује нашу сумњу да се ради о једном добро осмишљеном плану и једној разрађеној логистици да се преко вишеструко увећаних фактура формира јако висока цена, да се новац извуче из буџета, а затим током саме реализације пројекта прелије у приватне џепове“, рекао је председник ГрО Милош Миливојевић.

Он је нагласио да ће ваљевски одбор тражити на увид уговор о извођењу радова, као информацији од јавног значаја, као и то да ће ангажовати грађевинског вештака.

„Ми нисмо против развоја и улепшавања града. Реконструкција Дома здравља јесте била неопходна. Ми споримо цену која је била плаћена за реконструкцију и сумњамо да је дошло до малверзација и бесправног богаћења неких људи“, рекао је Миливојевић.

Члан ваљевског одбора Иван Малешевић истакао је да се највећи криминал у Ваљеву одиграва у Градској управи односно Одељењу за урбанизам.

„Имамо сукоб интереса у коме се налазе чланови Градског већа, начелник Одељења за урбанизам и главни урбаниста. Колико су моћни ови људи показује њихова намера да промене урбанистички мастер план на Дивчибарама, а за који су се договорили иза закључаних врата“, рекао је Малешевић.