Народна странка

Народна странка Сомбор: Власт заборавила на сомборска села

Народна странка Сомбор: Власт заборавила на сомборска села

Претходних дана чланови Градског одбора Народне странке Сомбор обилазили су насељена места на територији Сомбора, и том приликом, током сусрета и разговора са мештанима, упознали су се са најургентнијим проблемима Станишића, Кљајићева, Чонопље...

Усвајањем Закона о локалној самоуправи 2014. године, СНС је укинуо надлежности месних заједница, тако да су њихови савети изгубили било какав значај и локалну иницијативу, обесмишљени су, а сеоске месне канцеларије баве се писањем сувопарних извештаја који завршавају у фиокама у сомборској Жупанији - једнодушан је закључак мештана сомборских села, који су листом и без страха, прилазили штанду Народне странке, истичући да их се градске власти „сете само пред изборе“.

Како су истакли Станишићани, њихови ургентни проблеми су: немогућност запошљавања у месту, недостатак културних и спортских садржаја, свега два-три поласка аутобуса према Сомбору, непостојање банке или банкомата, све старије становништво које тешко долази до секундарне здравствене неге, до Центра за социјални рад, а о позоришту, галеријама и музејима да и не говоримо.

Непримереном централизацијом Кљајићево је изгубило свој водовод, Дом културе, бригу о месном гробљу и комуналијама, бројне друге надлежности… Све је усмерено у Сомбор, а локалну јавност годинама уназад тресу афере: циглана, базен, јавна расвета, узурпација државне земље, лажне дипломе… Недопустиво је да Кљајићево као место са 4 500 гласача, има свега једног одборника у Градској скупштини, истакли су мештани.

И Чонопљанци дижу главу, поручујући локалној напредњачкој власти доста и то доста: црном диму који куља из циглане, пропадању села, сеоског спорта (угашен рукометни клуб, суноврат фудбалског клуба), масовном исељавању становништва... Чак је и  „Тепкос“, понос села и целог краја, доспео у незавидну ситуацију (стечај), а пропадање Чонопље за владавине напредњака, најсликовитије показују дешавања са Чонопљанским језером, некадашњим рајем за риболовце и  излетнике, које је практично, претворено у нешто већу бару...

Активисти Народне странке Сомбор саслушали су проблеме мештана и обећали њихово решавање у догледном периоду, чим напредњачку власт преселимо у историју.

Народна странка Сомбор