Народна странка

Народна странка Раковица: Упозорење Управи Градске општине Раковица

Народна странка Раковица: Упозорење Управи Градске општине Раковица

Народна странка Раковица обавештава јавност да се у Управи Градске општине Раковица пуних девет година отворено крше права запослених који долазе из редова опозиционих странака.

Девет година непрекидно траје малтретирање, мобинговање, тортура, вређање, омаловажавање, деградација, неадекватно и противзаконито оцењивање, неадекватно и противзаконито премештање запослених на неодговарајућа радна места без њихове сагласности, претње, повређивање, негирање и игнорисање права запослених. Надлежни из Управе ГО Раковица толико су далеко отишли у кршењу закона, да су саставили неколико различитих Правилника о систематизацији радних места (сваки противан вишим праним актима), које према потреби приказују органима контроле и надзора.

У свом раду, Управа крши права запослених и над њима врши дискриминацију по основу исказивања другачијег политичког мишљења, што је уставно право сваког грађанина, а доказ за то је да су у само једном дану једина преостала четири запослена другачије политичке оријентације од оне која чини већину у Скупштини општине, незаконитим решењима која се ослањају на незаконити Правилник о систематизацији, пребацили на неодговарајуће радна места ван зграде Општине без сагласности запослених и то на места физичко – техничког обезбеђења у основним школама у Раковици. Од марта 2020. године, када се то догодило, општина је примила у радни однос друга лица која имају нижу стручну спрему од оних који су незаконито протерани, и са наравно неадекватним занимањима и радним стажом.

Управа, односно политичари који управљају Општином, нису своје болесне садистичке потребе задовољили поменутим противзаконитим поступањем, него запослене са овако повређеним правима додатно шиканирају и понижавају, пребацују их временски ороченим решењима на послове дизања рампе на паркингу, разношења поште по граду, радом на инфо пулту зграде, на истоваре камиона, физичке радње током изборних процеса, док су неки од премештених додатно мобинговани и злостављани од стране запослених на местима на која су распоређени. Од тренутка појаве заразне болести Ковид 19, ови радници константно су приморавани да најчешће извршавају послове који су носили највећи ризик од заразе, а на исте су одлазили без било какве заштите и опреме.

Ови запослени воде управне и судске поступке ради заштите својих уставних и законских права, што је у мафијашкој држави дуг, мукотрпан и неизвестан пут до правде. Већина радника којима су права повређена имају високу стручну спрему, самохрани су родитељи или једини који остварују приходе у својим породицама, а многима је и здравље нарушено, као последица стреса који свакодневно трпе. Народна странка активно прикупља и бележи податке о свим наведеним случајевима.

Због свега наведеног, Народна странка Раковица упозорава раковичку власт да своје послове мора спроводити у законским оквирима, поштујући сва права запослених и уважавајући њихове стручне квалификације, да мора престати са било каквом дискриминацијом и обећава да ће сви они који су незаконитим и шиканозним поступањем кршили елементарна људска права и слободе и угрожавали животе и егзистенцију својих колега само зато што другачије мисле сносити одговорност у складу са законом. 

Народна странка Раковица