Народна странка

Народна странка Ниш: Неопходне равномерније субвенције за све гране спорта

Народна странка Ниш: Неопходне равномерније субвенције за све гране спорта

Протеклог викенда Нишлије су имале ретку прилику да на РТС-у гледају један свој клуб у финалу неког националног такмичења. Храбре рукометашице Наисе су приказале врло добру игру. Лидери домаћег првенства, још једном су свој град презентовале на сјајан начин. Апсолутно им се ништа не може замерити. Недостајало им је мало концентрације и спортске среће да у финишу преломе меч у своју корист.

Градски функционери су их испратили на овај турнир уз речи подршке и сликање, али нису нашли модел да им исплате три заостале плате. И не само њима! Свим нишким спортистима и спортским радницима плате нису исплаћене већ три месеца. Нишки спорт је паралисан!

Градска власт, која је на последњим изборима наступала под слоганом “ЗА НАШУ ДЕЦУ“, направила је неколико узастопних штетних потеза по интерес спорта и младе уопште, међу којима се нарочито истиче смањење буџета за омладину и спорт од чак 50 одсто.

Незаинтересованост управе града за овај ресор најбоље се огледа у чињеници да је град већ два месеца без већника за омладину и спорт а да формирање комисије за спорт није ни на видику. Овако неодговорни потези сигурно неће мотивисати младе да остану у нашем граду.

Ниш је универзитетски, административни и трговински центар југа Србије, као такав има огроман потенцијал, али и императив за развој спорта кроз све његове аспекте.

Народна странка младе види као генератор развоја нашег друштва и подсећа да улагање у спорт није трошак већ неопходна инвестиција.

Захтевамо хитну исплату заосталих зарада за нишке спортисте и повећање буџета за овај ресор! Повећањем буџета за омладину и спорт стичу се предуслови за развој свих грана спорта, са посебним акцентом на рекреативни спорт свих категорија становништва.

Клубовима који раде са децом предшколског узраста омогућити додатне субвенције, како би најмлађи могли да се баве спортом без плаћања чланарине.

Спорт не сме бити привилегија богате мањине, већ стимулативни део одрастања сваког нашег детета!

Милан Миленковић
члан Градског одбора Народне странке Ниш и координатор Ресорног одбора за спорт