Народна странка

Народна странка Ниш: Недопустиво је да посао Министарства и градске Управе за омладину и спорт преузима ланац кладионица „Моцарт"

Народна странка Ниш: Недопустиво је да посао Министарства и градске Управе за омладину и спорт преузима ланац кладионица „Моцарт"

У Нишу је протеклог викенда почела бесплатна школа кошарке за децу од 7 до 11 година. Овај пројекат, уместо града или Министарства омладине и спорта, организује и финансира ланац кладионица „МОЦАРТ".

Народна странка Ниш промоцију спорта и здравих стилова живота код деце сматра једним од приоритета, међутим, недопустиво је да посао Министарства и градске Управе за омладину и спорт, преузима приватна компанија чија је основна делатност коцкање и клађење.

Поздрављамо жељу компаније „Моцарт" да послује у складу са начелима друштвене одговорности, али не и да друштвену одговорност користи за свој маркетинг, индиректно користећи децу у пропагандне сврхе.

С друге стране, без обзира на материјални допринос компаније „Моцарт" добробити заједнице (на примеру уређења спортских игралишта), сматрамо да град Ниш и надлежне инстутуције не би смеле да афирмативно гледају на промоцију компаније која се бави клађењем кроз дечији спорт.

Залажемо се за уређено друштво у којем свако ради свој посао, у којем о васпитању деце брине држава, а не кладионице.

Овом приликом још једном указујемо да је спорт у нашем граду у озбиљној финансијској кризи. Клубови у овој години  још увек нису добили ни динара из градске касе.

Милан Миленковић,
професор спорта и физичке културе,
члан ГрО Народне странке Ниш и координатор РО за спорт