Народна странка

Народна странка Лајковац: Базен-хангар коштао чак пет милиона евра, испитати све малверзације

Народна странка Лајковац: Базен-хангар коштао чак пет милиона евра, испитати све малверзације

Да Лајковац коначно има базен, вест је коју сада знају и врапци на грани. Представници општине уприличили су прославу како доликује, сакупивши све виђеније чланове партије, писца Радована Белог Марковића, представнике седме силе и као шлаг на торту својим доласком весеље је улепшао нико други но Дарко Глишић, председник општине Уб.

Можда бисмо у неким другим околностима и славили овај догађај, и гледали на ову малу маскараду мало благонаколније, да напаћен народ ове мале варошице није искоришћен и оштећен по ко зна који пут.

Базен или хангар (како га локалци због изгледа често називају) коштао је „свега“ око пет милиона евра.

Рок за градњу базена пробијан је осам пута, и није нам познато да је грађевинска фирма плаћала пенале због тога. Једва да је прошло 24 сата од отварања, а већ смо сазнали да базен изискује баснословне суме за одржавање, које ће вероватно обављати једна фирма из Уба. Није искључено ни да ће неки Убљанин (Убљанка) бити на неком од руководећих места, јер разуме се, они ће боље руководити од неког Лајковчанина (Лајковчанке) који је можда образованији, квалификованији, али немају „оно нешто“ (кума на положају или можда партијску везу).

Можда се и даље не зна идентитет свих радника на овом базену, али се зна да ће једна мама функционерка (са великим искуством од три странке иза себе) овде сместити свог мезимца и овом приликом му честитамо на првом запослењу.

Слику лајковачког Скадра на Бојани требало је мало улепшати, те је народу још једном бачена прашина у очи. Додељен је орден Радовану Белом Марковићу, општина је донирала 100.000 динара дому здравља а врпцу су пресекле одбојкашице.

Паре које сте донирали су народне, Радован Бели Марковић је величина и врхунски писац са вашим орденом и без њега, а за успех одбојкашица може се превасходно захвалити Жики Лазаревићу. А, шта сте ви, господо, урадили? Потрошили сте око пет милиона евра општинског буџета на базен који личи на војни хангар. И то где? У варошици која има проблем са водоснабдевањем, које нисте решили.

У доба када је пандемија вируса корона у највећем јеку искључујете воду немилице, а апелујете на народ да одржава хигијену како се не би заразио.

Народна странка моли народ да очисти прашину из очију, да добро отвори очи и пази кога заокружује на следећим изборима. А вама, поштована господо руководиоци, обећавамо да ћемо се борити да свака ваша малверзација изађе на видело, и кад вас због ваших марифетлука затворе, да ту и останете док не оперете грехе и штету нанету нашој варошици.

А тада вам ни кумови ни пријатељи, ни партијске везе неће помоћи.

 

Општински одбор Народне странке Лајковац