Народна странка

Народна странка Врачар: У току је девастација историјског језгра Београда

Народна странка Врачар: У току је девастација историјског језгра Београда

Општински одбор Врачар Народне странке истиче да најновија девастација градског језгра и уништавање архитектонске заосташтвине у самом срцу престонице представља само фусноту у целукупној деградацији урбаног простора.

На потезу од парка Мањеж до Славије започето је рушење стамбених објеката ради изградње стамбено-пословног комплекса од стране, прослављеног српског фудбалера Дејана Станковића преко фирме „Maison Royale“ у којој је сувласник са Драганом Руварцем. Поред чињенице да се Београд разара неплански, зарад профита људи блиских напредњачким структурама, овај инвестициони аранжман је опхрван низом незаконитих и проблемaтичних детаља који доводе у питање његову легалност. Реализација пројекта припала је фирми ,,Stefial“ за коју се везује низ контроверзних и незаконитих, правно дубиозних пројеката у сарадњи са Немањом Стајићем бившим секретаром Градског секретаријата за озакоњење објеката. Очигледно је да нема ничег недодирљивог и што не би било распородато, похарано, деструирано, наружено у име њихових личних и партикуларних, лукративних интереса.

Незваничне информације, упућују да је Дејан Станковић само смоквин лист којим се прикривају прави аутори и власници ове „операције“, а реч је, наравно, о безбедносним структурама које настоје да под својом контролом задрже све аспекте живота у Србији. Србија је, по свему судећи, заробљена држава, а јавни интерес апроприсан од стране формалних и још више неформалних центара моћи који иза кулиса спроводе своје разбојничке и пљачкашке подухвате. Сваки дан останка ове псеудо-елите Србију много кошта. Грађани Србије су заточеници једног приватног лудила једног опаког човека који нема више никаквих скрупула и ограничења. Србија је препуштена његовој самовољи. До када ће ова агонија трајати не зависи од њих. Зависи од нас. И зато нам је  потребно јединство и фокус на истинске проблеме, а не јалове размирице.

Србија више нема времена. Време је.

 

Општински одбор Народне странке Врачар