Народна странка

Народна странка Лесковац : Раскинути уговор са Баувезен фирмом о изградњи трга

Народна странка Лесковац : Раскинути уговор са Баувезен фирмом о изградњи трга

Градски одбор Народне странке тражи од Града да раскине спорран уговор са фирмом Баувезен (Bauwesen) о изградњи Градског трга. Председник Градског одбора Народне странке Лесковац Јовица Станковић изјавио је да се чланови одбора противе уништавању зеленила зарад реконструкције као и премештању споменика Томи Здравковићу.

„Залагали смо се да се рекоснтруише плато испред зграде Дома синдиката и пракинг простор, односно да се тај простор искористи за градњу трга. Упозоравали смо и да је фирма која је добила посао била на „црној листи“ Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре због дуга од 102 милиона и питали смо како је поменута фирма била једини извођач за капиталну инцестицију и то не само у Лесковцу, него и на радовима широм Србије и одговор на то питање никад нисмо добили. Заиста је чудно да за такве инвестиције конкурише само једна фирма. Обећање градоначелника и његовог тима је било да ће трг бити готов у року од годину дана, али видимо да је за годину дана више било нерадних него радних дана, по пар радника на тргу, машине стоје и сви смо били свесни да се рок за изградњу неће испоштовати. И, уместо да се раскине уговор са поменутом фирмом, градоначелник и градске власти продужавају рок за још пет месеци", рекао је Станковић. 

Потпредседник Народне странке Лесковац Драган Стошић каже и да најаве о кажњавању извођача са 5 одсто од уговорене суме очигледно нису уплашиле извођача радова.

„Поставља се питање да ли треба и како натерати извођача да поштује зацртане рокове и одобрити му одлагање, али и ту постоји сумња у то да ће он испоштовати тај нови договор, с обзиром на то да није испоштовао онај основни. А то је фирма која ради велики број послова у Србији”, закључио је Стошић.