Народна странка

Народна странка Ћуприја: Скупштина именовала Управни, али не и Надзорни одбор СЦ Ада

Народна странка Ћуприја: Скупштина именовала Управни, али не и Надзорни одбор СЦ Ада

Да ли је могуће да Установе као правна лица  чији је оснивач локална самоуправа годинама функционишу без  органа управљања? Нажалост, у  Ћуприји је и то могуће.

Ако је на седници одржаној дана 30. 11. 2020. године Скупштина општине Ћуприја, као оснивач, донела решење о именовању Управног одбора Установе за спорт СЦ ,,АДА“ , поставља се логично питање зашто на истој седници није донето решење о именовању и Надзорног одбора?

Наиме, Закон о јавним службама Републике Србије у члану 16. јасно и недвосмислено прописује да су орагани управљања Установе које оснива локална самоуправа: Директор, Управни одбор и Надзорни одбор.

То практично значи да кршењем закона од стране Скупштине општине Ћуприја, Установа за спорт СЦ ,,АДА“ као правно лице функционише без једног органа управљања (НАДЗОРНОГ ОДБОРА) од 30.11.2020. године па све до данас.

Народна странка Ћуприја позива на одговорност локалну самоуправу јер је својим противзаконитим деловањем довела у питање функционисање Установе као правног лица и доношење њених легитимних одлука без органа управљања предвиђених Законом о јавним службама Републике Србије. 

Народна странка Ћуприја