Народна странка

Народна странка Чукарица: Поново крш и лом у Ваљевској

Народна странка Чукарица: Поново крш и лом у Ваљевској

Станари Ваљевске улице неколико година немају мира, о чему је ОО Народне странке Чукарица извештавао у више наврата. Ових дана саобраћај је поново прекинут на неодређено време због радова на увођењу топловодних цеви на линији Стевана Бракуса – Ваљевска  Радове изводе Београдске електране.

Не оспоравајући важност и неопходност радова истичемо да се радови могу вршити синхорнизовано и плански или стихијски и неекономично.

А у Ваљевској је у протекле три године:

  1. У два наврата 2019. године па затим, 2020. године вршена инсталација кишних цеви, због чега је оба пута више месеци био обустављан саобраћај у тој улици;
  2. Извршен покушај грађевинских радова у дворишту зграде у Пожешкој/Ваљевска (Наш Паркић) и то у време када је улица затворена због радова.
  3. Миниран део објекта у ТЦ Станком центар, а тај простор ограђен као грађевински иако нема табле нити дозволе

Радови у Ваљевској о којим је реч су део деструктивне и стихијске, а можда и осветничке стратегије београдске, али и чукаричке управе према грађанима Бановог брда, који перманентно не показују одушевљење потезима заменика градоначелника Весића. Та стратегија огледа се у ситуацији у којој се из годину у годину свакога лета врши перманентно ископавање и укопавање , због чега саобраћај и веза са Пожешком  не постоји, што доводи до стварања саобраћајног колапса у шпицевима, и отеженог кретања станара Ваљевске улице.

После свих акција градске и општинске управе у овој улици основано питамо шта је следеће?

Изградња хелиодрома или евентуално лансирне рампе за космичка истраживања за која се по свему судећи спрема врх СНС-а?

Народна странка Чукарица