Народна странка

Јеремић: Залупите врата СНС-у и гласајте слободно

Јеремић: Залупите врата СНС-у и гласајте слободно

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је кампања Народне странке „Залупи врата СНС-у“ подигла свест грађана и позвао бираче да 4. марта на београдским изборима гласају слободно и одбију активисте Српске напредне странке који их узнемиравају на кућним адресама и траже им потписе, јер на то немају никакво законско право.

„Најстроже ће бити кажњени сви који застрашују грађане и врше притисак на њих да гласају за СНС. Народна странка је формирала правни тим еминентних адвоката и правних стручњака који је спреман да пружи помоћ свима које узнемиравају активисти СНС-а“, рекао је Јеремић телевизији Наша.

Јеремић је истакао да повећана агресија СНС-а, медијска блокада и неправилности у бирачким списковима речито говоре о нервози власти, којој права истраживања јавног мњења показују да ствари не иду у добром смеру по режим.

„Народна странка ће доћи на власт и гарантујемо да ће сви одговорни за изборне нерегуларности бити кривично гоњени и најстроже кажњени. Пажљиво бележимо све неправилности и правда ће бити неумољива“, рекао је Јеремић.

Јеремић је позвао све који су незадовољни влашћу у Београду да гласају за листу „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“, јер је то најјача опозициона листа и гласови за ту коалицију неће бити „преливени“ СНС-у, попут гласова за „фантомске опозиционе листе“ које неће прећи цензус и чији је прави циљ да одвуку опозиционе гласове.

Боривоје Боровић, адвокат и преседник Одбора Народне странке за правосуђе и кандидат за одборника на листи окупљеној око Ђиласа, рекао је да ће будућа градска власт посебну пажњу обратити на Градски центар за социјални рад, због чијих пропуста многе мајке остају без старатељства над децом, јер доказано насилни очеви корумпирају службенике.  

„Имам пет случајева у којима су мајке изгубиле старатељство над децом- исти судија, исти адвокат, исти вештаци који дају лажне налазе. Посебно ћемо водити рачуна ко ће бити директор Градског центра за социјални рад који врши наџор над основним центрима“, рекао је Боровић.

Боровић је истакао и да ће бити преиспитан рад Фонда за градско грађевинско земљиште због сталних адаптација и често непотребних радова.

„Сваки пут када Градски фонд за грађевинско земљиште обавља адаптацију пословног простора, истовремено се адаптира и стан неког функционера. Реч је о огормном новцу. Тај фонд је главни центар одливања новца и биће много посла за нову власт“, рекао је Боровић.