Народна странка

Јеремић: Победа у Београду да спречимо срастање државе са организованим криминалом

Јеремић: Победа у Београду да спречимо срастање државе са организованим криминалом

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да су предстојећи београдски избори највећа прилика за промене у протеклих шест година која се не сме пропустити јер у супротном прети опасност од „потпуног срастања“ државе и организованог криминала.  

„Ако се процес фузије државе и организованог криминала успешно заврши, промене ће бити неупоредиво теже и тада све постаје могуће у најгорем смислу. Растућа организована и системска корупција уништава све могућности за развој“, рекао је Јеремић на трибини „Развој Београда и подршка предузетништву“ у београдском насељу Миријево.

Јеремић је навео да ће листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ на изборима 4. марта сигурно остварити најбољи резултат од свих опозиционих групација и да је за промену власти у Београду потребно да и остале листе праве опозиције пређу цензус.

„Власт Српске напредне странке пада ако и остале листе праве опозиције успеју да изведу своје бираче на гласање, а Социјалистичка партија Србије остане испод цензуса. Ниједан од тих услова није немогућ. Више него икада од 2012. године постоји шанса за промену власти која ће кренути из Београда, а затим ће режим пасти у целој Србији“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је навео да је развој слободног предузетништва једна од централних тачака програма те партије, док је власт СНС-а „суштински непријатељ“ предузетништва јер оно подразумева слободно мишљење, а „режим чини све да отера мислеће људе“.

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић рекао је да је „мајка свих проблема“ за предузетнике у Србији то што је „партијска рука црвено-црне коалиције досегла и у приватни сектор“ и што успешни предузетници нису сигурни да им неће закуцати на врата и тражити прилог за странку или удео у власништву фирме.

„Гарантујемо да ће Народна странка очистити приватни сектор, јавни сектор и правосуђе од државног и партијског рекета који спроводе Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије“, рекао је Јовановић.

Београдски предузетници захвалили су се Јеремићу јер је јавно указао на проблем повраћаја ПДВ-а и исплате само фирмама блиским владајућим странкама, након чега је нагло кренула исплата великом броју предузетника.

Власници малих и средњих предузећа су у разговору са Јеремићем истакли да су њихови највећи проблеми високи намети на плате, фаворизовање страних инвеститора, немогућност планирања издатака за порез и мешање СНС-а у све поре пословања.