Народна странка

Јеремић у Новом Саду: Војводина приоритет Народне странке у наредном периоду

Јеремић у Новом Саду: Војводина приоритет Народне странке у наредном периоду

Седница Председништва Народне странке одржана је данас у Новом Саду.

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао да су повереништва Народне странке основана у 29 од 45 општина у Војводини, која ће наредних неколико месеци бити приоритет.

„Наш циљ је да на целој територији Војводине, као и Србије, формирамо страначку инфраструктуру. То је и најважнија тема седнице Председништва Народне странке, чији су чланови из целе Србије дошли у Нови Сад“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом предлога Драгана Ђиласа за окупљање опозиције, рекао да је став Народне странке и пре тог предлога био јасан – снажно залагање за јединство опозиције и заједнички наступ, јер је то једини начин да се уздрма режим који је отишао далеко у вођењу процеса срастања организованог криминала и државе.

„Када се процес срастања организованог криминала оконча, тада се добије Црна Гора. Оно што се јуче догодило у Црној Гори је јасна последица онога што се деси када престану да постоје баријере између организованог криминала и државе. Тада имате тродеценијску непромењиву власт и све оно што данас постоји у Црној Гори“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је такав след неопходно спречити у Србији.

„Још није касно да се тако нешто спречи у Србији. Тенденција власти ка таквом исходу је јасна, али тај процес још није довољно одмакао да би био неповратан“, рекао је председник Народне странке.

Јеремић је навео да ће се Народна странка снажно супротставити срастању државе и организованог криминала.

„Учинићемо да све да се окупи што већи број опозиционих актера, првенствено са Покретом слободних грађана, нашим главним партнером са београдских избора. Наравно да ћемо наставити сарадњу са Драганом Ђиласом, који је био наш заједнички кандидат за градоначелника Београда“, рекао је Јеремић.

Став Народне странке је да је потребно проширити тај фронт и да је неопходно да му се сви прикључе, додао је Јеремић.

„Учинићемо све што је до нас да тако и буде и поздравићемо све иницијативе које иду у том правцу и према њима ћемо се конструктивно односити“, рекао је Јеремић.

Упитан да ли би Народна странка прихватила Ђиласов предлог, Јеремић је одговорио да је потребно унети мишљење свих опозиционих актера, ако желимо да имамо јединствен опозициони фронт и да заиста сарађујемо у најбољим намерама.

„То што је изнео Ђилас је свакако интересантно и вредно пажње. Има и неких других ставова који су изнети. Народна странка до сада није предлагала било какве конкретне мере, али, као што смо и до сада били стожери идеје уједињавања, то ћемо наставити да будемо и у будућности“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да су, што се тиче Народне странке, добродошли сви који су спремни да повуку јасну линију раздвајања између режима и оних који су са друге стране.

„Када то кажем, мислим на све који подржавају повлачење црвене линије и који ће се обавезати да ни на који начин и ни на којем нивоу, нити у било којој форми, ући у сарадњу са актуелним режимом“, рекао је Јеремић.