Народна странка

Јеремић: Култура у Београду у повлачењу пред таласом примитивизма

Јеремић: Култура у Београду у повлачењу пред таласом примитивизма

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је култура у Београду у повлачењу пред таласом примитивизма и провинцијалног духа који никада није владао у престоници.

„Београд је данас једина престоница у Европи без опере, а Нови Београд највећа општина у Европи без позоришта. То ће се 4. марта и београдских избора променити. Београд ће добити оперу, а Нови Београд ће добити позориште“, рекао је Јеремић у разговору са Београђанима на Калемегдану.

Јеремић је навео да је култура у Београду сакривена иза силикона, тетоважа и накарадне естетике Београда на води и певајућих фонтана.

Председник Народне странке је истакао да ће, по успостављању нове власти, на Калемегдану бити атељеи, галерије и нови амфитеатар за летњу сцену.

„Коначно ћемо, прво у Београду, а касније и у целој Србији, решити статус слободних уметника, људи који су главни носиоци културе и они који рађају нове идеје и нову инспирацију у борби за чување језика, културе и националног идентитета, који мора бити приоритет свима у 21. веку“, рекао је Јеремић.