Народна странка

СЗС: Нових десет организација придружило се Савезу за Србију

СЗС: Нових десет организација придружило се Савезу за Србију

Још десет организација придружило се данас Савезу за Србију, јер је то, саопштили су њихови представници на данашњој конференцији за новинаре, једина алтернатива садашњој погубној власти.

Председавајући Савеза за Србију Драган Ђилас поздравио је нове придружене чланица Савеза речима да ће од сада заједно радити на остварењу циљева садржаних у платформи овог опозиционог блока.

„Наши циљеви изнети су у Програму од 30 тачака, али то није све. Наш најважнији циљ није само промена власти, већ потпуна промена целокупног система“, навео је Ђилас.

Покрет за породицу, ГГ „Пиротска нова снага“, Покрет ветерана Србије, УГ „Млади Милановца“, Покрет за наш град из Крагујевца, УГ „Избор постоји“ из Бора, УГ „Социјалистички покрет Србије“ из Обреновца, УГ „Гласно уз омладину“ из Бора, покрет Против диктатуре и УГ „Покрет за безбедну Србију“ нове су придружене чланице Савеза за Србију.

Владимир Стојичевић испред УГ „Гласно за омладину“ из Бора истакао је да политика актуелног режима сваке године отера око 60.000 младих из Србије, од којих сваки седми има факултетску диплому:
„То значи да сваке године изгубимо један Бор и један Бољевац“, закључио је Стојичевић и додао да је Савез за Србију једина снага која може да заустави такав суноврат Србије, због чега је ово удружење и одлучило да се придружи.

Одговарајући на питање новинара да ли ће Савез у свој састав примити и неке парламентарне политичке организације, Ђилас је навео да је „Савез отворен за разговор са свима који прихватају вредности и циљеве садржане у Програму од 30 тачака“.

Инцидент је покушао да изазове уредник Информера Драган Ј. Вучићевић, не желевши да напусти просторије Савеза чак ни по завршетку конференције, но лидери Савеза за Србију нису попустили под његовим провокацијама.