Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Хитно раскинути спрегу државе и криминала на Косову

Санда Рашковић Ивић: Хитно раскинути спрегу државе и криминала на Косову

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић затражила је да се држава „хитно разведе“ од криминала који је на Косову заменио српске институције и да директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић буде смењен и да на његово место буде постављен хуманитарни радник Арно Гујон.  

Санда Рашковић Ивић је затражила и оснивање скупштинског анкетног одбора о околностима убиства лидера Грађанске иницијативе Србија, демократија, правда Оливера Ивановића.

"Тражимо да се хитно разведе брак државе и мафијаша, који сеју страх и терор не само на Косову и Метохији, већ и по целој Србији, да се разведе од одговорних за многа застрашивања и премлаћивања", рекла је Санда Рашковић Ивић новинарима испред тржног центра познатог као „Стари Меркатор“, у којем је седиште Српске напредне странке.

Санда Рашковић Ивић и окупљени грађани држали су постере са колажом на којем је фотографија Милана Радојичића, снимљена док је викао „Ацо, Србине“, као и фотографије Зорана Милојевића Зеље са Александром Вучићем и Звонка Веселиновића.  

Активисти Народне странке су делили грађанима постере на којима је писало "Или они или ми?".

Санда Рашковић Ивић затражила је да се и председник Српске напредне странке Александар Вучић и сви који воде државу одреде о захтевима које је поставила.

"Спирала насиља је убрзана након потписивања Бриселског споразума којим је режим иселио институције са Косова и Метохије и на њихово место довео контроверзне бизнисмене", рекла је потпредседница Народне странке, и подсетила да и такозвани косовски премијер Рамуш Харадинај говори да се о свему значајном за косовске Србе договара са Радојичићем.

Санда Рашковић Ивић је од директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића затражила да поднесе оставку или да буде смењен јер је и он крив што су данас Срби подељенији него икада и што су криминалне структуре победиле.

Она је истакла да би на чело Канцеларије требало да дође Арно Гујон, чија је хуманитарна организација "Солидарност за Косово", између осталог, реновирала 27 српских школа и  организовала 43 конвоја хуманитарне помоћи, вредне неколико милиона евра.

Санда Рашковић Ивић је навела да је конференцију за новинаре одржала испред седишта Српске напредне странке, јер је та партија најодговорнија за стање у целој држави, укључујући Косово и Меотохију.

Према њеним речима, неопходно је хитно оснивање скупштинског анкетног одбора о околностима убиства Оливера Ивановића.

"Никога не оптужујемо, само тражимо истину. СНС је најодговорнији јер је правио мету и преко својих медија хушкао против Ивановића", рекла је Санда Рашковић Ивић, која је и бивша председница Координационог центра за Косово и Метохију.

Потпредседница Народне странке је истакла да СНС наставља са цртањем мета и њој и осталим опозиционарима агресијом на штандовима опозиционих странака и организовањем „малих контрамитинга“ током обраћања новинарима на отвореном.

На скупу Народне странке окупила се група режимских активисткиња које су викале, простачки вређале, добацивале и помињале „издају Косова“.  

Санда Рашковић Ивић је подсетила да је била у тиму који је одбио Ахтисаријев план, а који је Скупштина Србије резолуцијом одбацила, док је напредњачки режим предао албанској самопроглашеној квазидржави предао све осим столице у УН, али се увелико спрема да и то учини.