Народна странка

Јеремић: Споразум о оснивању Савеза за Србију спреман за потписивање, кључна тачка Косово

Јеремић: Споразум о оснивању Савеза за Србију спреман за потписивање, кључна тачка Косово

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је опозициони блок на корак од формирања Савеза за Србију, чија ће кључна тачка политике о Косову бити отпор потписивању споразума који би Приштини омогућио столицу у УН.

„На питању Косова и Метохије морамо повући црвену линију и ујединити се против напредњачке власти која је почела да припрема јавност за свој пристанак на чланство Косова у Уједињеним нацијама“, рекао је Јеремић на оснивачкој скупштини Општинског одборa Народне странке Палилула.

Јеремић је навео да је Народна странка то дефинисала као приоритет током преговора око Савеза за Србију, и истакао да је постигнут договор по том питању.

Председник Народне странке је рекао да су формулисани заједнички програмски циљеви и да је споразум о оснивању Савеза за Србију спреман за потписивање, те да се нада да ће се то догодити до краја овог месеца.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, истакао је да нико у свету озбиљно не притиска Србију да сада потпише споразум о Косову, док чланство у Европској унији неће бити могуће још дуги низ година.

„Једина ’награда’ која се Србији нуди за потписивање косовске столице у УН јесте још четири године Александра Вучића на нашој грбачи са прећутном подршком Запада за његове примитивне испаде, разарање институција и пљачку државних ресурса. На то само могу да кажем - не, хвала. Не смемо дозволити Вучићу да пређе Рубикон косовске издаје и пређе на следећи ’пројекат мира’ у региону - демонтирање Републике Српске”, рекао је Јеремић.

„Став Народне странке о Косову и Метохији је умерен, рационалан и државотворан, од тог става нема одступања и то ће бити и политика Савеза за Србију“, рекао је Јеремић.

На скупу су говорили и потпредседник Народне странке Никола Јовановић и председник Извршног одбора Владимир Добросављевић.

За председника Општинског одбора Народне странке Палилула изабран је Мирослав Самарџић.