Народна странка

Гајић: Пуна подршка Јеремићу, његов ангажман је врхунски патриотизам

Гајић: Пуна подршка Јеремићу, његов ангажман је врхунски патриотизам

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да Народна странка и он лично пружају пуну подршку бившем председнику те странке Вуку Јеремићу јер је његов ангажман у вези са резолуцијом УН о геноциду „врхунски патриотизам“.

„Нисам сигуран да у Србији постоји компетентнија особа са таквим кредибилитетом, знањем, дипломатским вештинама и искуством која би у том смислу могла више да учини за Србију од Вука Јеремића“, рекао је Гајић телевизији Јуроњуз Србија (Euronews).

„Део медија данима води кампању против Јеремића али они не виде шуму од дрвећа. Ако резолуција буде усвојена почетком маја, онда ће 11. јул док постоји свет подсећати на, како сматрају спонзори те резолуције, геноцид који су починили Срби“, додао је Гајић.

Гајић је подсетио да је Ефраим Зуроф, председник Визенталовог центра у Бечу, рекао да би усвајање те резолуције могло да изазове ратне репарације и, што је најопасније, отворило би Пандорину кутију и „да се врши политички притисак да се доведе у питање Дејтонски споразум, односно укидање Републике Српске“.  

Председник Народне странке је навео да Јеремићев ангажман представља „однос према држави Србији, а не према СНС-у“.

„Опозиција критикује СНС-у да се спојио са државом, а сада неки из опозиције Јеремићев ангажман критикују као сарадњу са СНС-ом, што није тачно“, додао је Гајић.

Гајић је рекао да је Јеремић „у службеној дипломатској мисији која је веома озбиљна“.

„Нису ми познати детаљи јер је дипломатија по природи ствари нешто што није толико отворено за јавност“, додао је Гајић.

Гајић је навео да ће Народна странка остати опозициона политичка организација и да о том питању нема дилеме.