Народна странка

Гајић: Солидан резултат Народне странке широм Србије осим на изборима за Скупштину Београда

Гајић: Солидан резултат Народне странке широм Србије осим на изборима за Скупштину Београда

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је Народна странка на локалним изборима остварила солидне резултате широм Србије, осим на изборима за Скупштину Београда.

„Генерално гледајући, с обзиром на све околности нисмо незадовољни, успели смо да се одржимо као организација. Изабран сам за председника странке пре нешто мање од три месеца и сада имамо ехо лошег резултата из децембра прошле године и то није лако превазићи“, рекао је Гајић.

„Према прелиминарним резултатима, у Београду нисмо прешли цензус али смо прешли цензус у београдским општинама Раковица, Земун, Врачар, Стари град, Вождовац, Звездара и Лазаревац“, додао је Гајић.

Гајић је додао да је листа у Нишу листа на којој је наступила Народна странка освојила четири одсто гласова, у Пожаревцу око 15 одсто, у Новом Саду је око цензуса, а у Панчеву преко цензуса, у Јагодини на око пет одсто, у Чачку на око седам одсто, у Бољевцу око шест одсто, док је у Ужицу „на цензусу“.

„У Београду је велика поларизација и тешко је остварити ’трећи пут’, доста тог простора је заузео Несторовићев покрет, али ми смо сигурни у своју политику и наствићемо да се боримо. Надам се да ће бити нових шанси и да ћемо се поправити“, закључио је Гајић.