Народна странка

Гајић: Народна странка и Доста је било наступиће у коалицији на локалним изборима

Гајић: Народна странка и Доста је било наступиће у коалицији на локалним изборима

Народна странка и Доста је било наступиће на предстојећим локалним изборима у коалицији која је данас озваничена потписивањем Меморандума о сарадњи две странке.  

„Римски песник Вергилије рекао је да ће успети само они који верују да могу. Ми смо уверени да можемо. Исправићемо грешке које смо чинили у прошлости. У Србији не могу да се догоде промене без јачања десног центра и деснице уопште, као ни без укрупњавања на том делу политичког спектра“, рекао је кандидат за председника Народне странке Владимир Гајић на заједничкој конференцији за новинаре са председником Доста је било Сашом Радуловићем.

„Надамо се да је то јасно и такозваној прозападној опозицији. Нећемо успети без заједничког деловања у смеру промене недемократског режима“, додао је Гајић.

Гајић је истакао ће власт одлучити да ли ће локални избори бити одржани у априлу, мају или јуну.  

„Ми крећемо на време и на нама је да се добро припремимо до избора и да пошаљемо грађанима поруку да признајемо грешке које смо чинили у прошлости и да их нећемо поновити, те да их уверимо да вреди гласати за опозицију. Спремамо се као да ће бити нових избора и за београдску скупштину“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је меморандум потписао по овлашћењу Председништва Народне странке које делује у техничком мандату, и додао да је он једини кандидат за председника Народне странке те да ће највероватније бити изабран за председника на страначкој скупштини, заказаној за 24. фебруар.

Кандидат за председника Народне странке је рекао да је прошле године у име Народне странке одбио да потпише захтев организатора протеста „Србија против насиља“ председнику Србије Александру Вучићу да у децембру хитно буду расписани републички и београдски избори.

„Јасно је да је било чисто политичко самоубиство захтев за истовремено расписивање републичких и београдских избора, а онда је Вучић на то додао локалне изборе у још 60 општина и градова на којима је режим победио“, додао је Гајић.

Гајић је поводом иницијативе пред Уставним судом за поништавање београдских избора рекао да би тај суд „теоретски могао да поништи изборе“ али само у случају да му буду предочени докази, а не „приче о доказима“.

„Противречно је, међутим, да сада испада као да су републички и покрајински избори у Војводини били фер и коректни, а да само београдски избори нису били такви. Мислим да ће то тешко проћи“, навео је Гајић.

Гајић је истакао да Уставни суд никада у историји није донео ниједну одлуку која је „у супротности са партијском државом и влашћу“.

„Од тог захтева, нажалост, неће бити ништа. Имаћемо за неколико месеци изборе, локалне сигурно, а да ли ће бити нових избора и за Скупштину Београда, то зависи од власти и њене процене шта јој више одговара. Режим има могућност да изврши уплив у све коалиције које су ушле у градски парламент, а не само у коалицију Ми – глас из народа, чији један део јавно позива други део на састанак“, закључио је Гајић.