Народна странка

Гајић: Расправа о „Косову“ у СЕ је последица француско-немачког плана, Србија да делује офанзивно

Гајић: Расправа о „Косову“ у СЕ је последица француско-немачког плана, Србија да делује офанзивно

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да је расправа о пријему самопроглашеног Косова у Савет Европе (СЕ) последица француско-немачког плана и да је зато неопходно да Србија одбаци тај план и суспендује своје деловање у СЕ ако „Косово“ буде примљено у ту организацију.  

„Власт у Србији мора да пресече и да се понаша офанзивно, изађе из неуставног Бриселског споразума и истовремено одбаци француско-немачки план“, рекао је Гајић телевизији Јуроњуз Србија (Euronews).

Гајић је истакао да „Косово“ не испуњава ниједан услов за пријем у Савет Европе, јер није држава него је део територије Србије и на „Косову“ нема владавине права, а Срби су у гету, једином на европском континенту.

„Савет Европе је основан 1949. године и његове чланице су 46 европских држава. Та организација је основана да би се заштитила појединачна, индивидуална права грађана и зато је усвојена Европска конвенција о људским правима и основан Европски суд за људска права у Стразбуру“, подсетио је Гајић.

„Сада се најављује пријем ’Косова’ на основу двотрећинске већине, а до сада су све чланице примљене консензусом“, закључио је Гајић.