Народна странка

Гајић: Београд не би требало да финансира ни Прајд ни „Мердита, добар дан“ него Фонд за ратне ветеране

Гајић: Београд не би требало да финансира ни Прајд ни „Мердита, добар дан“ него Фонд за ратне ветеране

Председник Народне странке и кандидат за градоначелника Београда коалиције „Народна листа – кључ за победу“ Владимир Гајић изјавио је данас да град, ако он буде изабран, неће финансирати ни Прајд ни фестивал „Мердита, добар дан“ него ће основати Фонд ратних ветерана, којих у Београду има 10.000 и који заслужују да им град помогне и да их друштво поштује.  

„Не бих дозволио да се ЛГБТ развије на згради Скупштине Беогарда, јер ту може да се вијори само застава Србије. Немам ништа против геј популације, они морају имати сва права, попут права на наслеђивање, и то се може решити законима а не брачном заједницом“, рекао је Гајић телевизији Блиц.

Упитан какав резултат очекује на изборима, Гајић је одговорио да истраживања показују да коалиција „Народна листа – кључ за победу“ у Београду има 4,5 одсто и да очекује да ће у главном граду освојити око пет одсто гласова.

„Очекујем и одличан резултат Народне странке у свих 30 општина и градова у којима учествујемо на изборима, а то значи да ћемо имати своје одборничке групе у локалним парламентима“, рекао је Гајић.

На питање о коалицији са Покретом Живим за Србију др Јоване Стојковић, Гајић је одговорио да је она „изванредна жена у сваком смислу и да за њу важи да је изванредан психијатар“.

„Њени ставови у вези са ковидом су се данас потврдили и то сада признаје пола света. Она је устала против глобалне ковид пропаганде. Ковид је био социјални експеримент и покушај западне хегемоније да провери колико су људи спреми да одустану од права која имају. Ја сам се вакцинисао кинеском вакцином јер сам морао да путујем у иностранство, иначе се не бих вакцинисао. Користио сам истовремено и ’ивермектин’, а после се испоставило да је то користила и енглеска краљица, то је добар лек“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да Србија плаћа огромну „империјалну ренту“ и да само стране банке годишње изнесу из Србије више од пет милијарди евра што је више десетина пута већа сума од „империјалног трошка ЕУ“ и суме коју унија даје Србији сваке године.

Кандидат за градоначелника Београда коалиције „Народна листа – кључ за победу“ рекао је да је загађење један од највећих проблема у Београду и да је највећи загађивач ваздуха термоелектрана у Обреновцу, која за производњу струје користи јаловину и мазут и зими претвара Београд у гасну комору.

„То мора да престане и престаће ако се ми будемо питали. Увешћемо и строгу контролу у трошење еколошке таксе коју плаћају сви Београђани, а нико не зна где тај новац завршава.

Гајић је истакао да Инфостан мора да реформише тако да то јавно предузеће више не остварује профит наплаћујући Београђанима услуге или да се потпуно укине и да јавна комунална предузећа наплаћују своје услуге грађанима.

Председник Народне странке је навео да је он најбољи кандидат за градоначелника од свих кандидата опозиције и да ће тражити да  буде изабран на ту функцију ако од коалиције „Народна листа – кључ за победу“ буде зависило формирање власти у Београду.

„Ја сам 32 године адвокат, имам велико професионално и животно искуство, познајем правни поредак, а Добрица Веселиновић и Саво Манојловић су људи који више нису ни толико млади, а немају радни стаж. Они би пре свега требало да науче елементарне ствари, на пример да правилно испуне бирократске услове за излазак на изборе. Њихове организације нису кандидовале боље кандидате јер их немају“, закључио је Гајић.