Народна странка

Виолета Марковић: Градски функционери у Чачку појели пола тоне роштиља за славу, але незајажљиве

Виолета Марковић: Градски функционери у Чачку појели пола тоне роштиља за славу, але незајажљиве

Потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић изјавила је да су градски функционери у том граду „појели пола тоне роштиља“ за Светог Николу.

Виолета Марковић је рекла да је само 17. децембра, на дан избора, из градског буџета потрошено 900.000 динара, и додала да је до тих података дошла на основу приступа информацијама од јавног значаја.

„Подаци показују да је за шест дана око избора потрошена сила новца из градског буџета“, рекла је Виолета Марковић за телевизији Нова.

„Тешко ме је оставити без речи, али сам занемела. У питању су позиције за репрезентацију. Потом је 18. децембра, на дан Града Чачка, фактурисано милион. Посебно је невероватно да је на Никољдан град добио рачун од 780.000 динара, од чега 500.000 за пола тоне роштиља“, навела је Виолета Марковић.

Виолета Марковић је додала да је невероватно да је то поједено у Чачку, јер пола људи иде на славу, а пола прославља Светог Николу.

„Углавном народ пости. Постоји матрица, односно ресторан који свакодневно фактурише одређени износ између 40.000 динара 50.000 динара“, навела је Виолета Марковић.

Она је упитала да ли је извлачен новац за изборни дан, односно да ли се плаћају или докупљују гласови. Напоменула је да није једна кафана у питању, те да су „бројеви округли“.

„Заиста се питам да ли се плаћају туђи рођендани или се плаћа храна за славе запослених у градској управи. На пример, 22. децембра је град добио рачун 756.000 динара“, рекла је Виолета Марковић.

„Локални функционери потрошили су 80.000 евра за два месеца – то су але незајажљиве“, додала је Виолета Марковић, уз напомену да је за сваку славу „издат неки рачун“.