Народна странка

Јовановић: Вучић је уздрман, мораће да испуни оправдане захтеве све већег броја грађана на протестима

Јовановић: Вучић је уздрман, мораће да испуни оправдане захтеве све већег броја грађана на протестима

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да ће све већи број грађана који се окупљају на протестима „Србија против насиља“ натерати „уздрманог диктатора Александра Вучића“ да испуни њихове јасне захтеве.

„Вучић се повлачи и испуњава један по један захтев пошто је на улицама све више људи. Он зове опозицију на преговоре како би он био арбитар, али ми смо рекли да са њим нема разговора. Захтеви су јасни и морају бити испуњени, а онда може да се разговара, али не са Вучићем“, рекао је Јовановић телевбизији Нова С.  

„Диктатор је уздрман и у ситуацији у којој грађани траже нормалност он нема одговор, јер је он генератор ненормалности. Вучић не зна како да реши проблем и зато шири мржњу и враћа се на своја радикалска подешавања, и сваког дана са телевизија Пинки и Хепи додатно потпирује мржњу и шаље конфузне поруке“, додао је Јовановић.

Јовановић је рекао да „режим омаловажава народ“, и да је препотенција Вучићевих перјаница Ане Брнабић и Небојше Бакареца у Скупштини Србије најбољи позив свим грађанима да их сваке недеље буде што више на протестима и да не одустану од испуњења захтева“.

Посланик и портпарол Народне странке је навео да власт у изнудици покушава да изазове инциденте на протестима „Србија против насиља“.
 
„Шеф београдске полиције Веселин Милић такође би требало да буде смењен. То захтевају и родитељи ученика Основне школе ’Владислав Рибникар’ у којој се догодило масовно убиство. Милић је показао списак деце која су била на списки масовног убице“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да Милић, док не буде смењен, сутра мора да обезбеди безбедност учесника скупа „Србија против насиља“, и подсетио да грађани окупљени на тим протестима нису изазивали инциденте.

„Протести ’Србија против насиља’ нису насилни. Огроман број људи излази на улице из недеље у недељу са јасно дефинисаним захтевима – одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи, смењивање министра унутрашњих послова Братислава Гашића, директора БИА Александра Вулина, чланова Савета РЕМ-а и руководства РТС-а, као и забрана штампаних медија који промовишу криминал и насиље“, рекао је Јовановић.  

Јовановић је навео да је на седници Скупштине Србије требало да буде одржана озбиљна расправа о захтевима грађана и два масовна убиства, која су означила „трагичан судар са пропашћу друштва“, али да је власт одлучила да „сипа мржњу и из парламента и да таргетира опозицију, што је веома опасно“.

„Шеф посланичке групе СНС-а Миленко Јованов је најавио нове сукобе на протестима ’Србија против насиља’, а посланици опозиције су на прошлом протесту морали да спречавају неке људе да изазову инциденте и уђу у РТС“, рекао је Јовановић.