Народна странка

Јовановић: Нећемо одустати до испуњења захтева протеста „Србија против насиља“

Јовановић: Нећемо одустати до испуњења захтева протеста „Србија против насиља“

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да ће се грађани окупљати док се не испуне захтеви протеста „Србија против насиља“ и да ће посланици те странке на седници скупштине инсистирати на испуњењу свих захтева, а да је власт показала „потпуну неспособност и зато је све нервознија“.

„Морају бити смењени министар унутрашњих послова Братислав Гашић и директор БИА Александар Вулин, а чланови Савета РЕМ-а поднети оставке, и морају се одузети националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи. Штампани медији који трују народ промовисањем насиља и криминала морају бити угашени“, рекао је Јовановић телевизији Нова С.

Јовановић је истакао да се на сваком протесту скупља све више људи и да је претходног петка на улицама Београда протестовало више стотина хиљада грађана.

„Најважније је испуњење захтева и Србија је устала и показала да је против насиља, ненормалне атмосфере и тровања које СНС шири 10 година. Председник Србије Александар Вучић је заказао митинг за петак, јер је желео да изазове сукобе, али ми ћемо се окупити у суботу, 27. маја. Велики део људи на митинг СНС-а ће доћи под притиском. Они су грађани Србије као и ми. Не желимо сукобе и не позивамо на насиље као Вучић, и зато смо померили протест за суботу“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да се председница Владе Скупштине Ана Брнабић на седници одржаној у петак, 19. маја, понашала агресивно и непримерено трагедији која је задесила Србију.

„Ана Брнабић је опсовала и вређала шефа посланичке групе Народне странке Мирослава Алексића и остале посланике Народне странке. Она и министри су нервозни јер протестују стотине хиљада грађана, а власт је показала потпуну неспособност да заштити животе грађана, јер се сваког дана догађају убиства и пуцњаве као у Колумбији“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да у скупштини није било озбиљне расправе, јер Ана Брнабић и министри нису ни дошли да озбиљно разговарају, него да „изговарају политичке пароле“, што је потпуно непримерено ситуацији у којој се Србија нашла после два масовна убиства.

„Грађани су на протестима указали шта би требало да се мења и како да се промени токсична атмосфера у јавности, али како режим СНС-а трује 10 година, тако разговарају и у скупштини“, закључио је Јовановић.