Народна странка

Јовановић: Решења која нудимо грађанима неупоредиво важнија од датума избора

Јовановић: Решења која нудимо грађанима неупоредиво важнија од датума избора

Шеф посланичке Групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић одговорио на непостојећи захтев да избори буду одржани у понедељак, 4. марта 2024. године, јер то нико није ни тражио.

„Неуобичајено је да избори буду одржани у понедељак, а крајње је неуобичајено да Вучић одговара на непостојећи захтев, али оставимо Вучићу да се бави лошим хумором и неуспелим пошалицама у својим непрекидним обраћањима грађанима, јер ко шта ради, он се само обраћа сваки дан по цео дан, па више ни не зна шта тачно изговара“, рекао је Јовановић агенцији Бета.

Јовановић је истакао да је став Народне странке да је од датума расписивања и одржавања избора „неупоредиво важније какву ћемо политику понудити народу и како ћемо заштитити националне интересе и побољшати живот грађана“.  

„Народна странка захтева да порез на додату вредност (ПДВ) на храну буде одмах смањен са десет одсто на један одсто и да велики трговински ланци плате порез на екстрапрофит, јер су због повећања цена у претходних годину дана остварили профит већи и до 150 одсто“, рекао је Јовановић.

„Када је реч о заштити националних интереса, Народна странка сматра да би Србија требало да одбаци ’француско-немачки’ споразум за независност Косова и Метохије“, закључио је Јовановић.