Народна странка

Ковачевић: Траже нам да се као жртва дивимо и захваљујемо џелату, одмах одбацити „француско-немачки“ план

Ковачевић: Траже нам да се као жртва дивимо и захваљујемо џелату, одмах одбацити „француско-немачки“ план

Други на листи „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Синиша Ковачевић изјавио је данас да ће ствари отићи у неповрат ако се овог тренутка не одбаци „француско-немачки“ план за независност Косова и Метохије.

„Морамо да одустанемо од тог катастрофично лошег плана, чија је суштина у томе да нуди понижење, пораз, вишедеценијску и вишевековну фрустрацију и вечити или бар дуги одлазак Косова из састава Србије“, рекао је Ковачевић телевизији Нова С.

„Од нас се као жртве тражи да преузмемо изглед кривца и да се са дивљењем захваљујемо џелату. Народну странку не чине такви људи“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да су санкције према Русији или било којој држави недопустиве.

„Ми смо то воће јели. Те санкције су удариле по народу а Слободан Милошевић је и даље пушио ’Кохибу’ и пио ’Чивас’, породица и они блиски њој су се богатили до неслућених размера док је народ гладовао“, рекао је Ковачевић.

Упитан да ли ће Народна странка, ако буде „језичак на ваги“, подржати и владу СНС-а која би одбацила „француско-немачки“ споразум, Ковачевић је одговорио: „Нипошто“.

„Што је деди мило, то му се и снило, да не кажем баби, дакле, ми бисмо јако волели да будемо тај језичак на ваги, тег који ће да превагне, и тај тег неће бити тако мали, и кад би деда успео да одсања оно што сања, то би била влада која не би била СНС-овска, али свакако, и то је црвена линија, влада која Косово и Метохију заувек види у саставу Србије. Ми смо у том смислу непоколебљиви“, објаснио је Ковачевић.

Ковачевић је навео да се у Србији све мора мењати – систем вредности, морална начела, економија, култура…

„Ми смо вероватно једина конзервативистичка странка која није антиевропска“, рекао је Ковачевић, и додао да би чланство у ЕУ требало да буде референдумско питање када за то дође време, а да је сада сасвим довољно да Србија тежи Европском економском простору.

„Зец је још у шуми, ражањ је још на дрвету, полако, има још времена, али Србија је европска држава и европска култура. Не би требало тражити пример за углед нигде даље од Европе. Мени требају европски стандарди када је у питању начин на који већина штити мањину, сва мањинска права, од религијских преко еротских, сексуалних, не знам, треба ми слобода мисли и речи, треба ми уметничка слобода, требају ми културне навике, хигијенске радне навике, требају нам синдикати који ће на прави начин штитити раднике, треба нам демократија, држава која ће знати да осуди лопове“, закључио је Ковачевић.