Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Вучић је спреман да преда Косово и Метохију на рате

Санда Рашковић Ивић: Вучић је спреман да преда Косово и Метохију на рате

Посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас је председник Србије тврдњом да не жели да буде председник изоловане државе поручио да је спреман да преда Косово и Метохију, али „на рате и тако се све одвија полако и да се то не види“.

„Дотерало је цара до дувара и сада Вучић одједном тражи консултације са посланичким клубовима у парламенту, а ми у Народној странци мислимо да би требало да се одржи седница парламента и да добијемо на увид француско-немачки план, па да да реагујемо на конкретну ствар, а не на интерпретацију неког хипотетичког папира“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

Санда Рашковић Ивић је навела да је „више угрожен лично Вучић него Србија“.  

„Вучић ми изгледа као трговац који је узео новац а није испоручио робу. Он је одавно дао одређена обећања, кренуо је у евакуисање институција Србије са севера Косова и Метохије, који је био потпуно уклопљен у систем Србије, и полако је радио на прерогативима косовске државности, а када је дошло до краја - он се изненадио“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да не верује да су западне дипломате дошле да прете Србији као држави да ће се повући страни инвеститори и да ће бити укинута визна либерализација.

„Они су вероватно рекли да би био заустављен европски пут Србије, али он је већ дуго на леду. Србија је заробљена држава, немамо слободне медије и судство, све полуге моћи су у рукама једног човека. Није једино Косово и Метохија то које би одредило европски пут Србије. Има много других ствари које би требало исправити у Србији пре него што почне било каква прича о европском путу“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је истакла да је Косово и Метохија „територија Србије“ и да представља српски идентитет.

„Пошто је то наша територија, ми не би требало да је дамо да бисмо имали пун орман бомбона и чоколада и да бисмо могли да путујемо по Европи. Нема ниједног разлога да нам Брисел уводи санкције кад ми нисмо напали Косово и кад је Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН Косово део Србије“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Ко каже да би 80.000 људи остало без посла ако оду страни инвеститори? Из Русије, која је у рату, повукло се девет одсто страних фирми“, додала је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је истакла да Народна странка сматра да би требало спречити улазак Косова у УН.  

„Ми смо тражили од Вучића да напише писма Русији и Кини у којима би затражио да уложе вето ако на дневни ред Савета безбедности дође улазак Приштине у УН“, подсетила је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да би чланство самопроглашеног Косова у УН водило ка стварању Велике Албаније, јер не постоји међународни механизам који би могао да спречи уједињење „Косова“ и Албаније.

„У православном свету важи правило да на територији једне државе постоји једна православна црква, па у случају стварања Велике Албаније наши манастири више не би били под ингеренцијом Српске православне цркве, него православне цркве Албаније“, закључила је Санда Рашковић Ивић.