Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Самопроглашено Косово није држава, џабе су кречили ако не уђе у УН

Санда Рашковић Ивић: Самопроглашено Косово није држава, џабе су кречили ако не уђе у УН

Посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да самопроглашено Косово "није држава" и да би Србија требало да се свом снагом бори да Приштина не добије чланство у УН.

"Постоји велики страх спонзора косовске независности да самопроглашено Косово не добије место у УН, јер ако није у УН, онда су заиста 'џабе кречили'", рекла је Санда Рашковић Ивић Радио-телевизији Србије.

"Питање статуса Косова и Метохије је за нас решено Уставом Србије и Резолуцијом Савета безбедности УН 1244", додала је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да је "лепо што се ломила чесница у Загребу" и што је председник хрватске владе Андреј Пленковић извукао дукат, али да би било лепо и да "неке санкције сноси градоначелник Вуковара који је забранио ћирилицу, и да се ћирилица хитно врати у Вуковар".

"Хрватска никада није платила, да тако кажем, ни за Други светски рат и злочине које је починила, нити за 'Олују' и протеривање 250.000 људи у једном дану, али не смемо заборавити ни још 200.000 људи који су протерани у више таласа из различитих делова (Хрватске), пре свега из великих градова", рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић навела је да је "врло добро" што Србија није увела санкције Русији и да не би требало да их уводи ни убудуће.

"Чим уведете некоме санкције, ви сте се сврстали на једну страну и зато не би требало да уводимо санкције, али и због психолошких разлога, јер смо и сами осетили санкције и знамо да од њих не трпе политичке елите, него обични људи", рекла је Санда Рашковић Ивић.