Народна странка

Грађани Новог Сада у великом броју потписивали петицију Народне странке „Ко руши СПЕНС, руши Нови Сад“

Грађани Новог Сада у великом броју потписивали петицију Народне странке „Ко руши СПЕНС, руши Нови Сад“


Народна странка покренула је акцију „Ко руши СПЕНС, руши Нови Сад“, чији је циљ спречавање рушења једног од симбола Новог Сада, а петицију је у центру града у првих сат и по у потписало више стотина Новосађана.

Свој потпис је међу првима дао и бивши председник Владе Војводине Бојан Пајтић.

Код штанда Народне странке са грађанима су разговарали потпредседник Народне странке Светозар Чиплић и повереник за Нови Сад Борислав Новаковић.

Група насилника, који су предводили Михаило Јањић и Томислав Ловрековић, јуришници опскурне екипе коју у име Андреја Вучића предводи Миша Вацић, покушала је да спречи потписивање петиције.

Јуришници Андреја Вучића Михаило Јањић и Томислав Ловрековић вређају и псују Новаковића

 

Јањић и Ловрековић, од раније познати по инцидентима и претњама, најпримитивније су вређали Новаковића уз бујицу псовки.

Новаковић се уздржао од реакције, а агресивно понашање Јањића и Ловрековића и њихових пратилаца смирио је долазак полиције.
Новаковић је рекао да напад послушника браће Александра Вучича и Андреја Вучића неће спречити Народну странку и грађане да зауставе формалног градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и стварног градоначелника Андреја Вучића у намери да сруше СПЕНС зарад интереса грађевинске мафије.

„Смисао овог бруталног вербалног напада је да екстремисти нас прикажу као насилнике. Зато сам оћутао, као и сви који смо се овде скупили. Њихова провокација није успела. Реч је о најобичнијем примитивизму на који смо одговорили пристојношћу, уздржаношћу и умереношћу. Ми смо послали поруку коју Нови Сад разуме – ми волимо овај град, а они га не воле“, рекао је Новаковић.

Чиплић је истакао да СПЕНС припада свим грађанима, и додао да је власт показује безумље најавом рушења тог симбола Новог Сада, изграђеног новцем од самодоприноса, односно свих грађана.

„Сада хоће да сруше СПЕНС не би ли свој прљави капитал опрали преко наводно мањег, лепшег и бољег СПЕНС-а. Шта Нови Сад мисли о томе показали су Новосађани који су се у великом броју одазвали позиву Народне странке да заједно сачувамо СПЕНС и Нови Сад“, рекао је Чиплић.