Народна странка

Народна странка Нови Београд: Наставак урбанистичког терора

Народна странка Нови Београд: Наставак урбанистичког терора

Судећи по понашању власти, врло дискутабилан изборни процес је значио само паузу за спровођење урбанистичког терора над грађанима Новог Београда.

Данас је због занемаривања елементарних правила заштите од пожара избио огроман пожар у кинеском тржном центру у блоку 70.

Осим велике материјалне штете,  дошло је и до пуштања у ваздух велике количине загађујућих и по здравље опасних материја.

Позивамо грађане да заштите себе и своје најмилије и да избегавају боравак на отвореном док се дим не разиђе.

Подсећамо такође  да је по сличном сценарију настрадао и тржни центар Депо у Булевару краља Александра да би на његовом месту никнуо стамбени комплекс.

Завршетак још једног стамбеног комплекса у ионако преоптерећеној зони савских блокова би до пуцања оптеретило ионако урушену инфраструктуру – то не смемо дозволити!

На Бежанијској коси власт, уместо изградње неопходне инфраструктуре, промовише пројекат изградње солитера који ће веома негативно утицати на квалитет живота грађана тог дела Новог Београда.

Поред солитера, власт планира и изградњу „Најзеленијег насеља у Новом Београду“ у блоку 6, и то на парцели на којој се тренутно налази шума.

Цинизму режима и понижавању грађана нема краја!

Грађани су узнемирени због последица спровођења таквих пројеката и захтевају њихово стопирање.

Народна странка Нови Београд позива све грађанске и политичке организације у Новом Београду, које се противе урбанистичком терору власти Српске напредне странке, да се у наредном периоду постигне договор о синхронизованом наступу са циљем заустављања свих штетних пројеката на територији општине Нови Београд.

Усправни, исправни и пристојни!

 

Општински одбор Народне странке Нови Београд