Народна странка

Народна странка Нови Београд: Подршка станарима Блока 63 у борби за очување зеленила

Народна странка Нови Београд: Подршка станарима Блока 63 у борби за очување зеленила

Општински одбор Народне странке Нови Београд подржава станаре Блока 63 у Новом Београду који се противе бетонирању зелене површине због изградње стамбено-пословног комплекса. Станари овог краја оправдано су забринути због губитка зеленила, које је веома важно за квалитет живота у урбаним срединама и већ неколико недеља показују изузетну храброст и упорност у супротстављању плановима за изградњу деветоспратнице на парцели у Улици Јурија Гагарина, које су назвали "монструм зградом".

Транспаренти које су носили учесници протеста јасно осликавају став грађана који су решени да бране своје природно окружење и локалну заједницу од неодговорних урбанистичких одлука. Народна странка подржава њихову борбу и стоји уз њих у захтеву да се сачува зелена површина у Блоку 63.

Позивамо надлежне институције да пажљиво саслушају захтеве грађана и преиспитају одлуке везане за урбанистичке планове Блока 63. Грађани имају право да буду укључени у процес доношења одлука које директно утичу на њихов животни простор, и њихов глас би требало да буде уважен у свим фазама планирања и изградње.

Стојимо уз грађане Блока 63 и подржавамо њихову борбу за очување зелене површине и квалитета живота у њиховој заједници.

 

Мирко Жерајић
повереник Општинског одбора Народне странке Нови Београд