Народна странка

Алексић: У суботу, 3. јуна, следећи протест Србија против насиља

Алексић: У суботу, 3. јуна, следећи протест Србија против насиља

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће следећи протест „Србија против насиља“ бити одржан испред Скупштине Србије у суботу, 3. јуна, у 18 сати и да ће бити постављена бина са које ће окупљенима обратити „жртве режима и јавне личности“.

„У суботу се навршава месец дана од масовног убиства у Основној школи ’Владислав Рибникар’ и сетићемо се свих жртава и деце која су страдала у школи, као и жртава масовног убиства у Младеновцу“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Алексић је најавио да ће после обраћања са бине бити одржана шетња после које ће окупљени формирати прстен око зграде Председништва Србије (Генералног секретаријата председника Републике) на Андрићевом венцу, а грађани ће моћи да оставе поруке председнику Србије Александру Вучићу.

„Позивам све грађане да на протест понесу по један цвет као симбол протеста и свако ће моћи да остави Вучићу по једну поруку на картону, а ми ћемо на пет или шест пунктова поставити књиге утисака у које ће грађани такође моћи да упишу поруке, пошто нас је председник позвао на разговор“, рекао је Алексић.

Алексић је најавио да ће шетња ићи од Скупштине Србије Булеваром краља Александра до Правног факултета, па десно Београдском улицом до Славије и потом Улицом Краља Милана до Теразија и десно до Председништва Србије, око којег ће окупљени формирати прстен.

Шеф посланичке групе Народне странке је додао да ће протест бити завршен у 21 сат.

„Нећемо одустати од испуњења захтева протеста, колико год власт одлагала гласање о министру унутрашњих послова Братислава Гашића и о извештају РЕМ-а. Морамо бити одлучни и истрајни у овој борби и да на достојанствен и ненасилан начин покажемо да не одустајемо од Србије и сигурне будућности за нашу децу. Не сме све да се заврши као да се догодила саобраћајна несрећа, што би режим желео. Нећемо прећи преко овога“, закључио је Алексић.