Народна странка

Алексић на Рупској реци: Вода је слобода, Весић да повуче дозволе о малим хидроелектранама

Алексић на Рупској реци: Вода је слобода, Весић да повуче дозволе о малим хидроелектранама

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића да укине све дозволе за мале хидроелектране на Рупској реци код Власотинца, којом се водом снабдева више од 20.000 људи.

„Вода је слобода. Власт је издала дозволу да се у цев стави река која водом снабдева 20.000 људи само да би инвеститори блиску режиму узели милионе евра. То је слика данашње Србије – људи морају да се боре за чисту воду коју имају одувек, а власт председника Србије Александра Вучића хоће да зарад профита отме воду, ваздух и земљу на којима живе вековима“, рекао је Алексић у разговору са мештанима који се противе градњи малих хидроелектрана.

„Само ако смо сви заједно, одбранићемо Рупску реку, Недељице, Рековац… Али и целу Србију од штеточинске власти која је годинама разара“, додао је Алексић.

Алексић је навео да су и „најгори окупатори у нашој историји имали више поштовања према српском народу од Вучићеве мафијашке клике“, којој је циљ само да напуни сопствене џепове новцем.

„Њих не занима ни здравље ни опстанак народа – они хоће само паре“, додао је Алексић

Алексић је истакао људи већ три месеца спавају у шаторима поред Рупске реке јер се противе стављању реке у цеви, и то по зими, снегу и киши, јер су схватили „какву им пропаст спремају Вучић и његови бандити“.

„Србија не памти овакво зло на власти. Оне који живе ’у кругу двојке’, на Дедињу и Сењаку баш брига да ли ћете ви морати да се селите. Њима је важно да купе ’мекларен’ од милион евра, а кад слупају ’мекларен, купиће ’ферари’, покрали су довољно наших пара… Само им је важно да се надрогирају и седну у скуп аутомобил. Вучић нас је довео дотле да такви људи одлучују о Србији“, рекао је Алексић у разговору са мештанима који се противе изградњи малих хидроелектрана.

У Власотинцу је данас основан Општински одбор Народне странке, а за председника је изабран Александар Јовић (1981).