Народна странка

Алексић: Сутра ћемо објавити план за протест у суботу, нема одустајања до испуњења захтева

Алексић: Сутра ћемо објавити план за протест у суботу, нема одустајања до испуњења захтева

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да ће организатори протеста „Србија против насиља“ сутра објавити план за скуп који ће бити одржан у суботу, 27. маја.

„Настављамо нашу борбу до испуњења захтева који су реални и оствариви, не смемо одустати. Мораћемо да се на све масовнијим скуповима боримо за Србију. Никакво насиље не долази у обзир и заказали смо скуп у суботу, јер председник СНС-а Александар Вучић свој митинг организује у петак“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Захтеви протеста „Србија против насиља“ су смењивање министра унутрашњих послова Братислава Гашића, директора БИА Александра Вулина и чланова Савета РЕМ-а, одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи и забрана штампаних медија који промовишу насиље, криминал и неморал.

„Нико не злоупотребљава трагедију, него су се грађани сами подигли и неће више да спуштају главу. Протест у суботу ће бити апсолутно ненасилан, као и сви претходни, и најснажнија порука биће тишина коју ћемо послати у достојанственој шетњи“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да ће готово сигурно бити формиран анкетни одбор који би у року од 30 дана од формирања требало да утврди околности и чињенице у вези са два масовна убиства, као и одговорност и пропусте у систему.

„Ово је питање изнад политике, странака и идеологије, ово је питање опстанка у Србији и да ли ћемо да живимо у друштву ријалитија у којем су криминалци узори, а телевизије са националним фреквенцијама шире поделе и мржњу. Власт, међутим, не осећа никакву одговорност и целу филозофију управљања Србијом свела је на фотеље које су им важније од свега“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да на митинг СНС-а позива Ђорђе Прелић, осуђен због учешћа у убиству француског навијача Бриса Татона, и да је и то показатељ да Србијом управља „мафијашка власт по мафијашким принципима“.

„То су исто радили и са кланом Вељка Беливука, с њим је на вези био генерални секретар Владе Србије Новак Недић, а сада Прелић позиван на митинг СНС-а“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да ће на скуп СНС-а доћи „уцењени и приморани људи из јавних институција и то под радном обавезом“, и додао да су и приватне фирме добиле налоге да шаљу своје запослене.

„То ће бити скуп уцењених и примораних људи на којем ће Вучић да глуми вођу. Деца не могу да иду на екскурзије јер су аутобуси резервисани за митинг СНС-а“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да Вучић наставља да показује потпуну неодговорност према земљи и грађанима „потцењујући људе који траже реалне и оствариве захтеве“.

„Он каже да га то не занима него нуди изборе као да смо на пијаци. Невероватно је да после незапамћене трагедије не види никакву одговорност, иако има апсолутну власт, а систем је заказао у оба случаја“, рекао је Алексић.

„Председница Владе Србије Ана Брнабић са опозицијом у скупштини разговара бахато, аморално и гордо, без осећаја за одговорност, и тиме понижава све грађане Србије. Ниједну реч није рекла о пропустима у безбедносном систему“, закључио је Алексић.