Народна странка

Алексић: Господине Орлићу, вама није добро

Алексић: Господине Орлићу, вама није добро

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће народ остати на улицама док се не испуне захтеви протеста „Србија против насиља“ и да нема компромиса јер је реч о животима грађана и њихове деце.

„Какав компромис? Родитељи не знају да ли ће им се деца вратити жива из школе, док председник Скупштине Србије Владимир Орлић каже за грађане који протестују ’ови неки што траже нешто’, а убијено је 18 деце у два масовна убиства и 20 људи је рањено. Захтеви су питање свих питања и реч је опстанку Србије. Какве ’обојене револуције’, људи су изашли због да би били безбедни и да њихова деца буду безбедна“, рекао је Алексић Радио-телевизији Србије (РТС).

Орлић је током целе емисије РТС-а „Таковска 10“ прекидао остале учеснике, упадао у реч и говорио истовремено са другима.

„Питам господина Орлића да ли му је добро? Нисам сигуран да вам је добро, господине Орлићу. Разумем вашу нервозу јер се руши кула од карата СНС-а, пошто су грађани схватили да су 11 година лагани, манипулисани и пљачкани. Функционери СНС-а беже из те странке и биће сведока сарадника колико хоћете“, рекао је Алексић Орлићу.

Упитан о дијалогу власти и опозиције, Алексић је одговорио да се не разговара тако што се за опозицију каже „то су олоши и хијене“, па онда „хајде да разговарамо“, и додао да је Србија посрнула под влашћу Александра Вучића.

„Вучић је узурпирао све институције и створен је култ личности, а остали из врха СНС-а су његове слуге које му асистирају у разарању Србије и криминалу. Вучић нема никакве надлежности ни по једном захтеву који су грађани испоставили на протестима, јер он нити је председник Владе Србије нити је члан владе. Влада је надлежна и за министра унутрашњих послова Братислава Гашића и за директора БИА Александра Вулина, чије се оставке траже“, рекао је Алексић.

„Режим је добио јасне поруке од народа и добиће их поново јер ће стотине хиљада грађана наставити да протестује. Њиховим захтевима не тражи се ничија глава, јер је Вучић безбеднији од свих грађана, а ми нисмо безбедни у држави коју је он узурпирао и урушио“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је „проблем свих проблема“ што оних који државе власт одређују проититете сходно својим кимринлано-корупционашикм подухватима – да возе „ламбогриније“ као син Вучићевог кума Петра Панића Пане, „мекларене“ као Вучићев кум Никола Петровић, и да Звонко Веселиновћ и Милан Радоичић буду угледни грађани.

Шеф посланичке групе Народне странке рекао је да су грађани Србије на Косову и Метохији остављени на милост и немилост Кфору и Албанцима.

„До 2012. године мост у Косовској Митровици није могла а пређе ниједна безбедносна служба такозваног ’Косова’, имали смо полицију, правосуђе, телефонски позивни број, имали смо енергнетски систем… А онда смо све изгубили Брислеским споразумом из 2013. године, и сада је тачка стављена новим споразумима у Бриселу и Охриду, којима Вучић предаје наш народ и део територије Србије“, закључио је Алексић.