Народна странка

Алексић: Преусмерите новац са јарбола и гондола бујановачким радницима

Алексић: Преусмерите новац са јарбола и гондола бујановачким радницима

"Ужасавајућа је чињеница да је врх власти радницима који штрајкују глађу у Бујановцу поручио - видимо се у недељу кад дођемо из Кине", рекао је народни посланик и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, који је данас провео дан са 42 радника бујановачке „Гумопластике“, који већ четири дана штрајкују глађу.

"У овом случају потребна је  реакција целог друштва. Ти људи су поштено зарадили своје плате, које су иначе испод сваког законског минимума и износе између осам и 15 хиљада динара. Брутално је да им држава то није исплатила. На делу је сурово отимање живота тим људима од стране државе. И то  истим оним људима са којима се власт у држави поиграва и којима најављује да ће их разграничити", рекао је Алексић.

Он је позвао премијерку Ану Брнабић и министра финансија Синишу Малог да по хитном поступку предузму мере за решавање проблема радника бујановачке „Гумопластике“.

"’Гумопластка’ је државна фирма, проблем целе државе која се хвали суфицитом. Ако власт тврди да нема новца, нека га преусмере из дела планираног за београдску гондолу или јарбол", поручио је Алексић и као посланик обећао да ће питање бујановачке „Гумопластике“ бити тема и у Скупштини Србије.

Раднике у Бујановцу посетио је и посланик и лидер Двери Бошко Обрадовић који је истакао да је невероватна чињеница да централни медији и јавни државни сервис прећуткују чињеницу да у Бујановцу људи штрајкуји глађу и поручио да ће се у Скупштини Србије залагати за права бујановачких радника.